down32 Napisano 10 Października 2013 Napisano 10 Października 2013 Witam! Właśnie założyłem łańcuch Campagnolo c9 do mojego roweru Merida crossway TFS 300v. Mam jednak problem, a mianowicie łańcuch przeskakuje w szczególności na 3,4 i5 biegu. Obawiam się, że będę musiał zmienić kasetę. Nie chciałbym wydawać dużo kasy na nią max. 70zl. Dotychczas jeździłem na shimano deore z łańcuchem shimano cn93. Kaseta ma przejechane około 7000km . Czy po jej zmianie przeskakiwanie ustąpi? I czy kaseta sh deore będzie kompatybilna z tym łańcuchem? Korba (FSA Dynadrive 48-36-26 CG ) wydaje się być w porządku nie ma żadnych ostrych zębów i łańcuch ładnie w nie wchodzi. Proszę o porade , bo nie wiem co robić. Pozdrawiam Szymon.
Mod Team Puklus Napisano 10 Października 2013 Mod Team Napisano 10 Października 2013 Kasetę można naprawić lub wymienić na nowa w obu przypadkach przeskakiwanie ustąpi.
down32 Napisano 10 Października 2013 Autor Napisano 10 Października 2013 Zapomnialem dodać, kaseta 9 rzędowa. A czy deore taka Jaką miałem będzie pasowała do tego łańcucha?
MMMAAACCC7 Napisano 10 Października 2013 Napisano 10 Października 2013 da radę nawet najzwyklejsza hg20... sam przelatałem ten sezon na hg30, dała radę na kilku maratonach komercyjnych, jak i w błotnistym Gniewinie, czy dystans Mega w Istebnej, oczywiście nigdzie nie była oszczędzana...latana na 2 łańcuchach, hg53, żadnych problemów, często zapominana przy czyszczeniu, a jeszcze nowy łańcuch by przyjęła, ma przelatane jakieś 5 tyś km...
beskid Napisano 10 Października 2013 Napisano 10 Października 2013 Prawdziwej Deore nie kupisz za 75 zł a co najwyżej Alivio HG50. Zresztą jeśli nie zmieniałeś oryginalnej to właśnie taką miałeś a nie Deore. Nie zmienia to faktu, że w zupełności HG50 wystarczy. Każda kaseta 9 rz. będzie pracować na tym łańcuchu.
down32 Napisano 10 Października 2013 Autor Napisano 10 Października 2013 Ok. Dzięki wielkie. No to sporo się wyjaśniło. Kupie hg50 alivio. Jeszcze raz dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.