Skocz do zawartości

[kaseta] pomoc w kupnie

down32

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Właśnie założyłem łańcuch Campagnolo c9 do mojego roweru Merida crossway TFS 300v. Mam jednak problem, a mianowicie łańcuch przeskakuje w szczególności na 3,4 i5 biegu. Obawiam się, że będę musiał zmienić kasetę. Nie chciałbym wydawać dużo kasy na nią max. 70zl. Dotychczas jeździłem na shimano deore z łańcuchem shimano cn93. Kaseta ma przejechane około 7000km . Czy po jej zmianie przeskakiwanie ustąpi? I czy kaseta sh deore będzie kompatybilna z tym łańcuchem? Korba (FSA Dynadrive 48-36-26 CG ) wydaje się być w porządku nie ma żadnych ostrych zębów i łańcuch ładnie w nie wchodzi. Proszę o porade , bo nie wiem co robić.

Pozdrawiam Szymon.

Napisano

da radę nawet najzwyklejsza hg20... sam przelatałem ten sezon na hg30, dała radę na kilku maratonach komercyjnych, jak i w błotnistym Gniewinie, czy dystans Mega w Istebnej, oczywiście nigdzie nie była oszczędzana...

latana na 2 łańcuchach, hg53, żadnych problemów, często zapominana przy czyszczeniu, a jeszcze nowy łańcuch by przyjęła, ma przelatane jakieś 5 tyś km...

Napisano

Prawdziwej Deore nie kupisz za 75 zł a co najwyżej Alivio HG50. Zresztą jeśli nie zmieniałeś oryginalnej to właśnie taką miałeś a nie Deore. Nie zmienia to faktu, że w zupełności HG50 wystarczy.

Każda kaseta 9 rz. będzie pracować na tym łańcuchu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...