kubarum11 Napisano 5 Października 2013 Napisano 5 Października 2013 Chciałbym wymienić u siebie w rowerze kasetę, przerzutkę i łańcuch. I teraz pytanie czy mając obecnie kasetę 9 rzędową po zdjęciu jej mogę zamontować np 8 rzędową,lub siedmio ? i do nich nową przerzutkę obsługującą te 8/7 rzędów??
Kolzwer Napisano 5 Października 2013 Napisano 5 Października 2013 Do kasety 7 rzędowej potrzebny będzie dystans, bębenek pasujący pod kasetę 9rz. współgra z kasetami 8 i 9 rzędowymi. Przy zmianie liczby tarcz na kasecie potrzebne będą też nowe manetki.
kubarum11 Napisano 5 Października 2013 Autor Napisano 5 Października 2013 Okej , mam zamiary wymienić kasetę,łańcuch,manetkę i przerzutkę bo tylko o tył mi chodzi, czylia jakbym kupił kasetę i manetkę na 8rz. to będzie dobrze ?
krokuss0 Napisano 5 Października 2013 Napisano 5 Października 2013 Kaseta 8 pasuje do bębenka 8/9. Łańcuch może być 7/8 a nawet 9-rzędowy. Manetka musi mieć tyle biegów ile kaseta (z wyjątkowymi wyjątkami ).
kubarum11 Napisano 5 Października 2013 Autor Napisano 5 Października 2013 Nie no resztę rozumiem : ) Dzięki za odpowiedzi ; 3
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.