Dorcia Napisano 3 Października 2013 Napisano 3 Października 2013 Witam , szukam roweru crossowego damskiego do max 1500 zł , może byc tańszy, będzie na oświetlenie, torbę i kask Przejrzałam wszystkie tematy tego typu , skłaniam sie ku polskim produkcjom. Obecnie użytkuję mieszczucha kross 6th avenue ale chciałabym coś z większym kołem, i bardziej sportową ramą. Na początku zachwycił mnie rockrider 5.2 ( no ale to jest mtb) , jednak po namyśle zdecydowałam się na typową damkę - jeżdżę dużo z dzieckiem w foteliku i na damce jest o niebo wygodniej. I tak, po przejrzeniu różnych modeli, skłaniam się ku : 1.Kross crow rubble z przerzutkami deore i hamulcem magura podobno bardzo stary model, nie wiem tez czy ta hydraulika jest mi niezbędnie potrzebna... ku temu sie skłaniam jakos najbardziej... 2. Eurobike cross lady 0.1 z shimano acera cena idealna ale osprzęt gorszy, tyle ze jakos bardzo nie zależy mi na wypasie. Pytanie gdzie go można "przymierzyć" w Warszawie bądź okolicach... 3. Kross zone disc przy tej cenie tarcze - czy to nie jest podejrzane? 4. Kross preria z shimano deore i hydraulika rówież. 5. No i polecany juz tutaj Lazaro integral tyko znowu musiałabym go znaleźć gdzies w Wawie. Wizualnie baaardzo podobają mi sie rometowskie trekkingi Orkany 1.0 i 2.0 ale żaden nie jest na ramie 18" a ja mam 168, więc chyba taki byłby optymalny, w katalogu są tylko 17". Co myślicie? Dodam, że jeszcze żadnego nie "macałam" więc może uda się przy waszej pomocy zrobic jakis odsiew, a póxniej pozostanie mi tylko szukać sklepów Absolutnie odpada zakup na allegro. To co, pomożecie?
Piehursson Napisano 3 Października 2013 Napisano 3 Października 2013 Co do Twojego wzrostu. Moja żona ma 169 cm i właśnie 17" Lazaro Integral jest dla niej optymalny.
Dorcia Napisano 3 Października 2013 Autor Napisano 3 Października 2013 Co do Twojego wzrostu. Moja żona ma 169 cm i właśnie 17" Lazaro Integral jest dla niej optymalny. Dlatego obowiązkowo czeka mnie objazd sklepów z rowerami i weryfikacja, inaczej nie da rady Ten lazaro wizualnie super, ma fajne opinie, i jedną podstawową wadę - jest nieosiągalny Może ktoś się zlituje i wywali z mojej listy powyżej ze dwie sztuki żebym miała łatwiej
Dorcia Napisano 8 Października 2013 Autor Napisano 8 Października 2013 Będe pisała sama ze sobą Ale trudno, weryfikuję i weryfikuję, Kross raczej odpadł, po przeczytaniu róznych for, ma strasznie rozbieżne opinie... i podobno słaba ramę, i jest cięzki. Został Lazaro Integral V3 lub Mbike crosser VBR - różnica w cenie spora, ale obydwa mieszczą się w moich możliwościach, z tym że... Po Lazaro czeka mnie wycieczka 250 km bo sprzedawca na allegro ma na nie wyłączność..., nie kupię na pewno przez internet, jestem skłonna po niego pojechać, jeżeli warto... Mbike jest w wawie, droższy ale czy lepszy? Za lazaro przemawia fakt ,że przewód od tylnego hamulca ma schowany w sztycy , a ja muszę tam mieć uchwyt do fotelika... Wiem że to już wszystko było , ale bardzo proszę chociaz o napisanie jednego słowa z nazwą roweru Ja się nie znam ( chociaz znam sie bardziej niz kilka dni temu...) i prosze o pomoc.
Piehursson Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Za lazaro przemawia fakt ,że przewód od tylnego hamulca ma schowany w sztycy hęł? a skąd ten pomysł? linka wraz z pancerzem biegną wzdłuż górnej rury i rury podsiodłowej, nie ma mowy o chowaniu pancerza w sztycy
Dorcia Napisano 8 Października 2013 Autor Napisano 8 Października 2013 hęł? a skąd ten pomysł? linka wraz z pancerzem biegną wzdłuż górnej rury i rury podsiodłowej, nie ma mowy o chowaniu pancerza w sztycy Tak mi to na zdjęciu wyglądało, ale się nie kłócę bo wiem że Twoja małżonka takowy posiada dzięki za cynk. Zadowolona jest z niego? Chyba mi nic innego nie pozostanie jak go kupić, bo mbike'a znalazłam z ramą 21 cali a aż takich nóg to nie mam...
Piehursson Napisano 8 Października 2013 Napisano 8 Października 2013 Bardzo zadowolona tak zresztą jak 99.9% użytkowników Lazaro, Kandsów i wszelkich bliźniaków Tyle, że wyieczka 250km po rower jest średnio opłacalna moim zdaniem. Spróbuj poszukać może w sklepie stacjonarnym Kandsa Maestro - bliźniacza konstrukcja do Lazaro Integrala, droższa o 150 zł
Dorcia Napisano 8 Października 2013 Autor Napisano 8 Października 2013 Bardzo zadowolona tak zresztą jak 99.9% użytkowników Lazaro, Kandsów i wszelkich bliźniaków Tyle, że wyieczka 250km po rower jest średnio opłacalna moim zdaniem. Spróbuj poszukać może w sklepie stacjonarnym Kandsa Maestro - bliźniacza konstrukcja do Lazaro Integrala, droższa o 150 zł nawet 500 km, jeszcze muszę wrócić... niby 150 drożej by mnie wyszedł ( paliwo) pomyśle o tym. http://allegro.pl/28-kands-maestro-lady-2013-19-w-wa-wyprzedaz-20-i3597166375.html znalazłam nawet niedaleko kolor nie mój ale obleci... trochę zły moment wybrałam na poszukiwania tego roweru bo strasznie słaby wybór , koniec sezonu... Nic, dzięki za odzew, pojeżdżę i popatrzę co maja w okolicy , a nuż ...
K4JT3K Napisano 9 Października 2013 Napisano 9 Października 2013 Jeżeli tak bardzo chcesz Lazaro to zamów go przez allegro i jak przyjdzie sprawdzisz. Najwyżej jak będzie zły to go zwrócisz. Firma bf_bike nie będzie robiła problemu. Wg. mnie to jest lepsza opcja, niż jechać, aż tyle samemu po rower - strata kasy na paliwo i kupa zmarnowanego czasu, który można wykorzystać inaczej. Ps. Moja żona ma 162 cm jeździ na Lazaro 17 cali i jest zadowolona. Kupiła przez internet.
Dorcia Napisano 10 Października 2013 Autor Napisano 10 Października 2013 Kupiłabym przez internet ale kupowałam w maju rower i mam uraz, to po pierwsze, po drugie no jednak chciałabym go dotknąc , przejechać się nim kawałek... zlokalizowałam już tego kandsa, kolor paskudny ale może na żywo będzie ładniejszy.... jak kupię to się pochwalę ( po weekendzie).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.