Skocz do zawartości

[spd] rower canyon nerve al+7.0 czy założyć?

skoot7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

nadeszła długo oczekiwana chwila rower canyon nerve al+ 7.0 jest już ze mna :D Przez dwa dni testów jeździłem w spd-ekach , wcześniej jeżdziłem na hardtailu i nie wyobrażałem sobie jazdy bez pedałów zatrzaskowych. Tu rodzą się wątpliwości: czy przy ostrzejszym zjeżdżaniu spd to dobry pomysł?? Nie mówie oczywiście o dropach 3 metrowych,ale chciałbym zacząć wykorzystywać mój nowy rower w miarę potencjału...

Napisano

Masz na myśli to, że but może zjechać z platformy?? Zastanawiam się poprostu czy w spdekach nie rypne przy skokach?? testowałem takie metrowe skoki  jak na razie to było good w zapięciach :D

zmiana na platformy mogłaby okazać się bardzo niebezpieczna :)

Napisano

Jak się jeździ dłuższy czas w spd to ciężko na zwykłych jakoś tak niebezpiecznie, noga spada, pedał ucieka. W spd nie ma się odruchu podpierania nogą na zakręcie czyli nie zostawisz nogi gdzieś na jakim korzeniu z sobą :) .

Napisano

To fakt dobrze sie czuje w spd,ale potpatrzyłem że najczęściej ludki mają platformy  :P no chyba,że oni wcześniej nie jeździli na spdekach :) To może jednak rzeczywiście kwestia przyzwyczajenia jak napisał erzurum :) 

Tylko czy przypadkiem ta noga na zakręcie przy dużej prędkości czasem się nie przyda :D 

Jak się jeździ dłuższy czas w spd to ciężko na zwykłych jakoś tak niebezpiecznie, noga spada, pedał ucieka. W spd nie ma się odruchu podpierania nogą na zakręcie czyli nie zostawisz nogi gdzieś na jakim korzeniu z sobą :) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...