skoot7 Napisano 17 Września 2013 Napisano 17 Września 2013 Witam, nadeszła długo oczekiwana chwila rower canyon nerve al+ 7.0 jest już ze mna Przez dwa dni testów jeździłem w spd-ekach , wcześniej jeżdziłem na hardtailu i nie wyobrażałem sobie jazdy bez pedałów zatrzaskowych. Tu rodzą się wątpliwości: czy przy ostrzejszym zjeżdżaniu spd to dobry pomysł?? Nie mówie oczywiście o dropach 3 metrowych,ale chciałbym zacząć wykorzystywać mój nowy rower w miarę potencjału...
erzurum Napisano 17 Września 2013 Napisano 17 Września 2013 zmiana na platformy mogłaby okazać się bardzo niebezpieczna
skoot7 Napisano 17 Września 2013 Autor Napisano 17 Września 2013 Masz na myśli to, że but może zjechać z platformy?? Zastanawiam się poprostu czy w spdekach nie rypne przy skokach?? testowałem takie metrowe skoki jak na razie to było good w zapięciach zmiana na platformy mogłaby okazać się bardzo niebezpieczna
erzurum Napisano 17 Września 2013 Napisano 17 Września 2013 chodziło mi o przyzwyczajenie nie ma sensu zmieniać na platformy.
Qr3ak Napisano 17 Września 2013 Napisano 17 Września 2013 Jak się jeździ dłuższy czas w spd to ciężko na zwykłych jakoś tak niebezpiecznie, noga spada, pedał ucieka. W spd nie ma się odruchu podpierania nogą na zakręcie czyli nie zostawisz nogi gdzieś na jakim korzeniu z sobą .
skoot7 Napisano 17 Września 2013 Autor Napisano 17 Września 2013 To fakt dobrze sie czuje w spd,ale potpatrzyłem że najczęściej ludki mają platformy no chyba,że oni wcześniej nie jeździli na spdekach To może jednak rzeczywiście kwestia przyzwyczajenia jak napisał erzurum Tylko czy przypadkiem ta noga na zakręcie przy dużej prędkości czasem się nie przyda Jak się jeździ dłuższy czas w spd to ciężko na zwykłych jakoś tak niebezpiecznie, noga spada, pedał ucieka. W spd nie ma się odruchu podpierania nogą na zakręcie czyli nie zostawisz nogi gdzieś na jakim korzeniu z sobą .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.