Rocky98 Napisano 14 Września 2013 Napisano 14 Września 2013 Witam jestem w trakcie wymiany łańcucha i mam problem ze spinką, nie wiem jak ją ściągnąć http://img546.imageshack.us/img546/2371/20120605191631.th.jpg (link do jej zdjęcia podobnej spinki). Próbowałem kombinerkami, przybliżanie palcami, wszystko dobrze wyczyściłem z różnego rodzaju syfu ale nadal nie mogę jej ściągnąć. To co na niej wyczytałem Boron Links G.B.D.M NR.0.9.1.0.4.6.8.5.8 Dziekaję za wszelką pomoc i Pozdrawiam.
tobo Napisano 14 Września 2013 Napisano 14 Września 2013 Spinka ta jest zakłanana/spinana przez wygięcie łańcucha. Posiada ona dwie różne strony: do jednej z blaszek przymocowane są na stałe dwa piny, druga posiada otwory które od strony środka blaszki mają rozszerzenia - w nie wsuwa się piny drugiej blaszki lekko wyginając cały łańcuch. Żeby spinkę tą rozpiąć musisz wykonać taką samą czynność - piny łańcucha zsuną się ku sobie. Najprawdopodobniej obie blaszki wygną się, możesz je wyprostować i użyć spinki ponownie. Ja bym jednak nabył "normalną" spinkę, np KMC.
Rocky98 Napisano 14 Września 2013 Autor Napisano 14 Września 2013 Temat zakończony, problem rozwiązano
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.