Skocz do zawartości

[ około 1000 ] Rower do jazdy szczegolnei po miescie lecz nie miejski

rryba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam was , dopiero co zalozylem konto poniewaz chce kupic rower w zime / pod koneic zimy gdy beda tansze .

a wiec rowerem bede zazwyczaj pocinal po chodnikach i asfalcie lecz czasem za miasto po lesie tez zdazy sie smignac , ale nie chce roweru miejskikego . jestem totalnie zielony ale po przejrzeniu kilkunastu storn na forumjuz mniejwiecej sie orjetuje w niektoych tematach lecz nadal potzrebuje waszej pomocy . chcialbym zeby opony nie byly gorskie ale tez nie takie cienkie jak w kolarzowkach . reszta wyjdzie w praniu , mam nadzieje ze pomozecie mi sie zdecydowac na jakis rower , a wiec :

Jakie rowery sa warte wziecia pod uwage i zakupu zima ?

lat 20 , wzrost 181cm , 65 kg

Napisano

widze ze niewiele osob chce mi tutaj pomoc ale spokojnie mam czas :)

wiem juz ze potrzebuje rowery crossowego !

a wiec caly czas przegladajac watki na forum juz znalazlem 2 rowery ktore sa interesujace : kands Maestro 2013 cena okolo 1250 zlotych ale mam nadzieje ze w okresie zimowym cena spadnie do okolo 1000 ( tutaj prosze o potwierdzenie / zaprzeczenie ) i lazaro integral v3 okolo 1100 zlotych .

bardzo prosze o inne propozycje jesli takowe sa , jedynym minusem obu rowerow jest to ze nie posiadaja tarczowego hamulca ktory bardzo milo widzial bym w swoim rowerze , i teraz kolejne pytanie , czy w tym budzecie znajde rower z hamulacmi tarczowymi chociaz z tylu ?

Napisano

Chodzą słuchy, że Kandsy mogą nawet podrożeć. A skoro produkuje je ta sama firma co Lazaro... Poza tym drożeją z roku na rok. Niby istnieje więc szansa, że ta partia trochę stanieje przed wejściem modeli na rok 2014... ale równie dobrze może zdrożeć, więc to zabawa w hazard i spekulacje :)

Co do tarczowych w tej klasie cenowej, to w większości przypadków są raczej odradzane (jedyny wyjątek - jeśli planuje się kiedyś wymienić je na lepsze, hydrauliczne). V-braki powinny być wystarczające, jeśli założysz im dobre okładziny (ok 15-20zł na koło).

Szansa na promocję, która da ci crossa z podobnym osprzętem jak Kands/Lazaro w tej samej klasie cenowej I dodatkowo z hamulcami tarczowymi jest raczej mała.

Napisano

znowu odswiezam temat i wracam z nowymi informacjami !

Tadeus jakbys byl taki mily i mogl wstawic crossy z podobnym osprzetem do kandsa niekoniecznie z hamulcami tarczowymi na ktore moglbym polowac zima bylbym bardzo wdzieczny

mam do was tez pytanie czym rozni sie kands maestro i lazaro intergral poniewaz wyczytalem ze sklada je nawte ta sama firma .

@edit

i czy rama 19calowa bedzie odpowiednia na moj wzrost 181 - 182 cm ? ciezko mi to ocenic poniewaz w innym temacie wyczytalem ze 180 na 19 cali to w sam raz a 184 to juz za malo i tzreba 21 , a jesli jestem poniedzy to lepiej zdecydowac sie na wieksza rame i byc bardziej pochylonym ( lubie taka sylwetke jazdy ) czy 19 na 28 w pewnosci starczy ?

Napisano

Jeśli chodzi o Maestro, to w sierpniu kupowałem za 1199 a teraz widzę cena skacze,była 1250 teraz jest 1230. Piszę o sklepie rowerykands.pl ale model 2013 może być odrobinkę tańszy po sezonie, jednak na duże obniżki bym nie liczył.

Zawsze możesz kupić SCUD'a - dokładnie to samo co Maestro, z blokowanym amorkiem, nawet malowanie prawie identyczne i te beznadziejne gofrowane gripy, a cena 1099 lub tańsze w zależności od modelu. Proponowałbym model Atlantic na 28 ".

Ich pełną ofertę można znaleźć na roweryscud.pl

Napisano

czy w tym budzecie znajde rower z hamulacmi tarczowymi chociaz z tylu ?

Pewnie znajdziesz, bo nawet marketowce mają czasami coś takiego. Tylko, że to będzie dużo gorsze od V-brake. Z tyłu? - ważniejszy jest hamulec przedni.

ale mam nadzieje ze w okresie zimowym cena spadnie do okolo 1000

Płonne nadzieje, śledzę ceny Lazaro od 2011, jeszcze nigdy nie staniały, zawsze drożeją.

chce kupic rower w zime / pod koneic zimy gdy beda tansze

pod koniec zimy w sklepach jest raczej już po wyprzedaży i wchodzą w nowy sezon.
Napisano

dzikeuje za wasze odpowiedzi , teraz sie tak zastanawiam skoro SCUD i  lazaro sa identyczne podzespolami itd. to czemu kands kosztuje prawie 200 zlotcyh wiecej ? przecez kazda z tych 'firm (?)' nie jest jakos mocno znana . logicznie rzecz biora czemu ludzie kupuja drozszego kanda skoro maja do wyboru takiego samego scuda i lazaro ?

Napisano

Lazaro nie ma blokowanego amora i piasty JOY Tech oraz suport Neco, natomiast SCUD i Kands piasty Shimano i suport De ONE. SCUD od Kandsa różni się tylko kasetą, na plus dla Majstra.

Napisano

Niby dlaczego JoyTech jest gorszy od Shimano? Porównując dokładnie te piasty - to dokładnie to samo, jedna z niższych półek swoich producentów. 

Identycznie jest z suportami NECO i DE ONE. 

Oczywiście w tych konkretnych przypadkach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...