rryba Napisano 11 Września 2013 Napisano 11 Września 2013 witam was , dopiero co zalozylem konto poniewaz chce kupic rower w zime / pod koneic zimy gdy beda tansze . a wiec rowerem bede zazwyczaj pocinal po chodnikach i asfalcie lecz czasem za miasto po lesie tez zdazy sie smignac , ale nie chce roweru miejskikego . jestem totalnie zielony ale po przejrzeniu kilkunastu storn na forumjuz mniejwiecej sie orjetuje w niektoych tematach lecz nadal potzrebuje waszej pomocy . chcialbym zeby opony nie byly gorskie ale tez nie takie cienkie jak w kolarzowkach . reszta wyjdzie w praniu , mam nadzieje ze pomozecie mi sie zdecydowac na jakis rower , a wiec : Jakie rowery sa warte wziecia pod uwage i zakupu zima ? lat 20 , wzrost 181cm , 65 kg
rryba Napisano 13 Września 2013 Autor Napisano 13 Września 2013 widze ze niewiele osob chce mi tutaj pomoc ale spokojnie mam czas wiem juz ze potrzebuje rowery crossowego ! a wiec caly czas przegladajac watki na forum juz znalazlem 2 rowery ktore sa interesujace : kands Maestro 2013 cena okolo 1250 zlotych ale mam nadzieje ze w okresie zimowym cena spadnie do okolo 1000 ( tutaj prosze o potwierdzenie / zaprzeczenie ) i lazaro integral v3 okolo 1100 zlotych . bardzo prosze o inne propozycje jesli takowe sa , jedynym minusem obu rowerow jest to ze nie posiadaja tarczowego hamulca ktory bardzo milo widzial bym w swoim rowerze , i teraz kolejne pytanie , czy w tym budzecie znajde rower z hamulacmi tarczowymi chociaz z tylu ?
Tadeus Napisano 13 Września 2013 Napisano 13 Września 2013 Chodzą słuchy, że Kandsy mogą nawet podrożeć. A skoro produkuje je ta sama firma co Lazaro... Poza tym drożeją z roku na rok. Niby istnieje więc szansa, że ta partia trochę stanieje przed wejściem modeli na rok 2014... ale równie dobrze może zdrożeć, więc to zabawa w hazard i spekulacje Co do tarczowych w tej klasie cenowej, to w większości przypadków są raczej odradzane (jedyny wyjątek - jeśli planuje się kiedyś wymienić je na lepsze, hydrauliczne). V-braki powinny być wystarczające, jeśli założysz im dobre okładziny (ok 15-20zł na koło). Szansa na promocję, która da ci crossa z podobnym osprzętem jak Kands/Lazaro w tej samej klasie cenowej I dodatkowo z hamulcami tarczowymi jest raczej mała.
rryba Napisano 14 Września 2013 Autor Napisano 14 Września 2013 a jkaie rowery w tej klasdie cenowej z podobnym osprzetem powinny raczej taniec ?
rryba Napisano 16 Września 2013 Autor Napisano 16 Września 2013 znowu odswiezam temat i wracam z nowymi informacjami ! Tadeus jakbys byl taki mily i mogl wstawic crossy z podobnym osprzetem do kandsa niekoniecznie z hamulcami tarczowymi na ktore moglbym polowac zima bylbym bardzo wdzieczny mam do was tez pytanie czym rozni sie kands maestro i lazaro intergral poniewaz wyczytalem ze sklada je nawte ta sama firma . @edit i czy rama 19calowa bedzie odpowiednia na moj wzrost 181 - 182 cm ? ciezko mi to ocenic poniewaz w innym temacie wyczytalem ze 180 na 19 cali to w sam raz a 184 to juz za malo i tzreba 21 , a jesli jestem poniedzy to lepiej zdecydowac sie na wieksza rame i byc bardziej pochylonym ( lubie taka sylwetke jazdy ) czy 19 na 28 w pewnosci starczy ?
cepheus89 Napisano 16 Września 2013 Napisano 16 Września 2013 Jeśli chodzi o Maestro, to w sierpniu kupowałem za 1199 a teraz widzę cena skacze,była 1250 teraz jest 1230. Piszę o sklepie rowerykands.pl ale model 2013 może być odrobinkę tańszy po sezonie, jednak na duże obniżki bym nie liczył. Zawsze możesz kupić SCUD'a - dokładnie to samo co Maestro, z blokowanym amorkiem, nawet malowanie prawie identyczne i te beznadziejne gofrowane gripy, a cena 1099 lub tańsze w zależności od modelu. Proponowałbym model Atlantic na 28 ". Ich pełną ofertę można znaleźć na roweryscud.pl
krism4a1 Napisano 16 Września 2013 Napisano 16 Września 2013 czy w tym budzecie znajde rower z hamulacmi tarczowymi chociaz z tylu ? Pewnie znajdziesz, bo nawet marketowce mają czasami coś takiego. Tylko, że to będzie dużo gorsze od V-brake. Z tyłu? - ważniejszy jest hamulec przedni. ale mam nadzieje ze w okresie zimowym cena spadnie do okolo 1000 Płonne nadzieje, śledzę ceny Lazaro od 2011, jeszcze nigdy nie staniały, zawsze drożeją. chce kupic rower w zime / pod koneic zimy gdy beda tansze pod koniec zimy w sklepach jest raczej już po wyprzedaży i wchodzą w nowy sezon.
rryba Napisano 16 Września 2013 Autor Napisano 16 Września 2013 dzikeuje za wasze odpowiedzi , teraz sie tak zastanawiam skoro SCUD i lazaro sa identyczne podzespolami itd. to czemu kands kosztuje prawie 200 zlotcyh wiecej ? przecez kazda z tych 'firm (?)' nie jest jakos mocno znana . logicznie rzecz biora czemu ludzie kupuja drozszego kanda skoro maja do wyboru takiego samego scuda i lazaro ?
cepheus89 Napisano 16 Września 2013 Napisano 16 Września 2013 Lazaro nie ma blokowanego amora i piasty JOY Tech oraz suport Neco, natomiast SCUD i Kands piasty Shimano i suport De ONE. SCUD od Kandsa różni się tylko kasetą, na plus dla Majstra.
krism4a1 Napisano 16 Września 2013 Napisano 16 Września 2013 Niby dlaczego JoyTech jest gorszy od Shimano? Porównując dokładnie te piasty - to dokładnie to samo, jedna z niższych półek swoich producentów. Identycznie jest z suportami NECO i DE ONE. Oczywiście w tych konkretnych przypadkach.
cepheus89 Napisano 16 Września 2013 Napisano 16 Września 2013 Ale ja nie napisałem, że są gorsze, jedyne co napisałem, że gorsze to kasetami się różnią, Kands ma lepszą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.