Skocz do zawartości

[manetki] slx M670 i-spec vs xt M780 i-spec

bociek28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

Czym tak naprawdę różnią sie obie manetki ?

W temacie xt jest w miarę dobry opis

• System indeksacji Vivid redukuje siłę potrzebą do zmiany przełożenia oraz zrównuje jej poziom na różnych biegach
  • Technologia Instant release zapewnia natychmiastową zmianę przełożeń.
  • Możliwość obustronnej zmiany przełożeń dzięki zastosowaniu technologii 2-way Release.
  • Możliwość jednoczesnej zmiany kilku przełożeń zapewnia technologia multi-release.
  • Ergonomiczny kształt dwigni.
  • Główna dwignia wykonana z aluminium.
  • Przełącznik trybów lewej manetki na 2 lub 3 zębatkowe korby.
  • Montaż bezpośrednio do dwigni hamulca w specyfikacji I-spe

produktu niestety jeżeli chodzi o slx to niestety nie ma już tak wesoło :(

• Mod Team
Napisano

XT od SLXa różni sie znacznie i nie ważne czy i-specki czy zwykłe , środek jest ten sam. XT to całkiem inna klasa cenowa jaki i mechaniczna zdecydowanie lepiej poświecić np nową przednią przerzutkę czy inne element osprzętu na zakup tych właśnie manetek.

Napisano

ok dzieki serdeczne

właśnie planowałem wymiane manetek ale wyskoczyła także przerzutka przednia, niestety łańcuch zaplątał sie po przeskoku w przerzutke i ja lekko pokrzywił:(

obecnie posiadam deore FD-M590 Top Swing

jaką ewentualnie z grupy xt mógłbym zamontować ??

• Mod Team
Napisano

Jeżlei nie masz korby dyna sys to unikaj tych przerzutek bo sa pod inne stopniowanie korby robione i możesz mieć niezła zabawę z regulacją. Myślę ze model Jeżlei chcesz xt to 771 będzie ok, chyba ze masz małą ramę np 16 czy 17" to wtedy 770.

A jeżeli zaciąga ci łańcuch to napęd do przeglądu, prawdopodobnie korba już sie troszkę zużyła.

Napisano

wymieniłem łańcuch na xt oraz kasetę teraz wszystko jest już ok. Korbę też mam zamiar wymienic obecnie FC-M552 2-Piece 3x10, a myślę o wymianie na takową

SLX FC-M660-10

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...