Skocz do zawartości

[stery] Orbit C-40 + Reba tapered - problem z montażem

peepeepee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Dostałem dzisiaj graty i wszystko idzie gładko, natomiast mam problem ze sterami.

Stery to FSA Orbit C-40 1.5"x1.8".

Cytuję ze strony Velo :

"W zestawie stery zintegrowane FSA Orbit C-40 1,5”x1-1/8” (w komplecie redukcja na 1-1/8”), 1 podkładka karbonowa stożkowa, 3 podkładki dystansowe"

Sprawa wygląda tak , że mam ramę z zamontowanymi łożyskami.

Pozostałe części :

- 4 podkładki dystansowe (w opisie są 3 ale dostałem 4) ;

- kapsel ze śrubą, gwiazdką do nabicia i takie element pomiędzy łożyskiem i podkładkami dystansowymi ;

- jeden plastikowy element - chyba na górę ;

- metalowy pierścień srebrny - kompletnie nie wiem gdzie go dać ;

- metalowy pierścień czarny - chyba na taperowany na dół bo wchodzi do pewnego momentu i dalej jakieś 1-2 cm trzebaby go nabić ;

Wiem jak skrócić amor, wiem co zrobić z gwiazdką, kapslem, śrubą, podkładkami dystansowymi.

Nie wiem co zrobić z tą plastikową podkładką i 2-ma elementami metalowymi, srebrnym i czarnym.

Proszę o pomoc :-)

Napisano

Witam

Dostałem dzisiaj graty i wszystko idzie gładko, natomiast mam problem ze sterami.

Stery to FSA Orbit C-40 1.5"x1.8".

Cytuję ze strony Velo :

"W zestawie stery zintegrowane FSA Orbit C-40 1,5”x1-1/8” (w komplecie redukcja na 1-1/8”), 1 podkładka karbonowa stożkowa, 3 podkładki dystansowe"

Sprawa wygląda tak , że mam ramę z zamontowanymi łożyskami.

Pozostałe części :

- 4 podkładki dystansowe (w opisie są 3 ale dostałem 4) ;

- kapsel ze śrubą, gwiazdką do nabicia i takie element pomiędzy łożyskiem i podkładkami dystansowymi ;

- jeden plastikowy element - chyba na górę ;

- metalowy pierścień srebrny - kompletnie nie wiem gdzie go dać ;

- metalowy pierścień czarny - chyba na taperowany na dół bo wchodzi do pewnego momentu i dalej jakieś 1-2 cm trzebaby go nabić ;

Wiem jak skrócić amor, wiem co zrobić z gwiazdką, kapslem, śrubą, podkładkami dystansowymi.

Nie wiem co zrobić z tą plastikową podkładką i 2-ma elementami metalowymi, srebrnym i czarnym.

Proszę o pomoc :-)

Daj zdjecia co rozumiesz przez pierscienie srebrny i czarny - jedna z nich to musi musi byc bieznia ktora musisz nabic na widelec, druga to tez moze byc bieznia (jedna 1.5" a druga redukcyjna 1.5-1.8").

Jaka rure ma amor i jaka glowke ma rama ?

Napisano

Daj zdjecia co rozumiesz przez pierscienie srebrny i czarny - jedna z nich to musi musi byc bieznia ktora musisz nabic na widelec, druga to tez moze byc bieznia (jedna 1.5" a druga redukcyjna 1.5-1.8").

Jaka rure ma amor i jaka glowke ma rama ?

Nie znam się dobrze , więc powiem tak :

- rama Author Egoist ;

- amortyzator Reba taperowana ;

Tak się domyślam, że ta czarna i srebrna to bieżnia, jedna pod taper a druga to redukcja ale pewny nie jestem.

Jest tez plastik, chyba na górę.

0qi17xuxvvuq_t.jpg

poxieimes373_t.jpg

gcbrjmc1m3x5_t.jpg

Napisano

Nie znam się dobrze , więc powiem tak :

- rama Author Egoist ;

- amortyzator Reba taperowana ;

Tak się domyślam, że ta czarna i srebrna to bieżnia, jedna pod taper a druga to redukcja ale pewny nie jestem.

Jest tez plastik, chyba na górę.

0qi17xuxvvuq_t.jpg

poxieimes373_t.jpg

gcbrjmc1m3x5_t.jpg

Tak jest - wiec jak rama ma taperowana glowke to uzywasz tylko czarnego pierscienia (pierwszy z gory) - musisz go nabic na rure sterowa (albo poprosic kogos zeby to zrobil tak zeby biezni nie uszkodzic). Dolny pierscien wyglada na ten co wklada sie od gory na gorna miske sterow pod mostek / podkladki. Redukcja jest Ci zbedna.

Napisano

Super, wielkie dzięki.

Już gotowe, przycięte i zmontowane.

p.s. Nie miałem nabijaka ale delikatnie przez drewniany klocek gumowym młotkiem ładnie poszło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...