maciejmacku Napisano 5 Września 2013 Napisano 5 Września 2013 Witam! Jestem w trakcie zakupu nowych kół startowych. W moich treningowych znajduje się 10-rzędowa kaseta Shimano CS 5600. Czy jeżeli kupię do nowych kół również 10-rzędową, ale wyższy model, np. Ultegrę to łańcuch będzie pasował i nie będzie strzelał?
Mod Team Puklus Napisano 5 Września 2013 Mod Team Napisano 5 Września 2013 Niby czemu ma strzelać. Obie 10 rzędowe, obie w standardzie shimano wiec musi to działać. A strzelać może bębenek a nie kasta.
maciejmacku Napisano 5 Września 2013 Autor Napisano 5 Września 2013 bębenek tzn? w nowych kołach powinno być wszystko ok chyba, nie wiem, nie znam się i dlatego się pytam. Pamiętam tylko, że jak pożyczyłem kiedyś koło o innej kasecie np. 9-rzędowej, to strzelała kaseta.
Mod Team Puklus Napisano 5 Września 2013 Mod Team Napisano 5 Września 2013 Nie dziw jak sie pożycza od kogoś koło z kasetą bez łańcucha, no chyba ze z ... na nowym kole przeskok mechanizmu zapadkowego raczej nie nastąpi. A jeżeli faktycznie na kasecie przeskakuje trzeba wymienić komplet z łańcuchem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.