Skocz do zawartości

[suport przerzutka tył regulacja] problemy z regulacją

marcin1000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem z regulacją przerzutki z tyłu. Problem polega na tym, ze na pewno mam zły suport, ponieważ mufa to 73 mm a suport 68 mm. Nie zrobiłem tego sam, dopiero wczoraj natrafiłem na ten problem. Łańcuch omija drugą od góry zębatkę. Czy może to być spowodowane właśnie suportem. Przerzutka nowa, korba nowa, łańcuch nowy i przerzutka z przodu również nowa. 

Kolejna sprawa to to, że kupiłem przerzutkę ze średnim wózkiem. Pojemnośc napędu jak liczyłem wyszla 39, przy 45 jest zalecany dlugi wózek, a przy 33 średni wózek. Czy może być spowodowane to złą długością wózka? Czy na tym wózku nie da się wyregulować w ogóle?

• Mod Team
Napisano

Suport ja ma dobra długość to nie, bo jak jest za wąski to tylko z lewej strony go będzie troszkę brakować, prawa od napędu będzie taka sama. Długość wózka może spowodować jedynie jeżeli masz za krótki wózek do pojemności urwanie haka lub pogięcie przerzutki jeżeli i wrzucić skrajne przełożenia np 3x1.

Proponował bym wyregulować napęd ... Poza tym omija co mas zna myśli ? z 1 spada na 3 od razu ? to może być objawem krzywego haka lub wózka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...