KubaW Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam, składam rower (rama motobecane) i potrzebuje pomocy doświadczonych forumowiczów w dobraniu kasety, łańcucha, manetki i tylnej przerzutki, z przodu chciałbym założyć korbę jednorzędową, korbę (na klin) już mam, nie potrzebuje dużo biegów, przerzutka z mocowaniem na oś, myślałem o zakupie kasety Shimano CS-HG 50, mam też obawy dotyczące spadania łańcucha, rower na początku miał być single speed (stąd jednorzędowa korba), ale stwierdziłem, że ss nie jest na moje tereny, czy brak przerzutki z przodu nie przeszkadza w takim układzie?
Mod Team Puklus Napisano 22 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 22 Sierpnia 2013 Heh korba na klin ... no jak tam uważasz. przerzutka na oś ... sadze ze o Hone nie chodzi tylko zwykłą ze zintegrowanym hakiem , kaseta jest ok, a do korby zdałby sie napinacz albo przednia przerzutka, zablokowana, lub chain dog lub coś w tym rodzaju. ile masz kasy na to ?
KubaW Napisano 22 Sierpnia 2013 Autor Napisano 22 Sierpnia 2013 kasy? tyle co student na dziennym Jeszcze odnośnie korby, chyba sobie odpuszczę jednorzędową. Czy korba dwurzędowa od rometa waganta jest godna polecenia? ew. mógłbym dokupić blaty do mojej wysłużonej korby aero coronado 52/42, ale będzie ciężko je znaleźć.. nigdzie ich nie mogłem dostać. Może jakieś zamienniki? Mam jeszcze możliwość wyboru kaseta - wolnobieg, co polecacie?
Mod Team Puklus Napisano 22 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 22 Sierpnia 2013 Sprawdź jaki masz rozmiar zębatek w owej korbie i szukaj takich, jest szansa ze coś podpasujesz. Rozmiar podawany jest na kilka sposobów, rozmiar BCD, określa on okrąg przechodzący przez środki otworów na śruby i czasami odległość miedzy 2 najbliższymi środkami otworów.
FLAR Napisano 24 Sierpnia 2013 Napisano 24 Sierpnia 2013 Witam mam rower kross hexagon v6 i mam przy nim przezutke altus z tylu. Chcialbym ja wymienic na cos lepszego ale tak zeby pasowalo do tego modelu rama 21" 8 biegów. Moge wydac okolo 80-100 zl chyba ze cos sie bedzie bardziej oplacalo to moge dolozyc powiedzmy 40 zl. Jezdze zarowno po asfalcie jak i po lesie czasem po blocie. Jaka przezutka bylaby najlepsza?
Mod Team Puklus Napisano 26 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 26 Sierpnia 2013 http://www.forumrowerowe.org/topic/122125-nap%C4%99dwymiana-nap%C4%99du-w-kilku-zakresach-cenowych-przerzutki-i-manetki-aktualizacja/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.