Skocz do zawartości

[1500zł maks] jaki rower crosoowy czy trekkingowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

to ty kolego chcesz kupić trekkinga z przeznaczeniem  głównie  do lasu czy też wnioskuje na mniej ubite, piaszczyste ścieżki? Fakt wjedziesz i pojedziesz ale bez wariacji. Wygląda rzeczywiście łagodnie, i ma coś z roweru miejskiego ale zdejmij sobie bagażnik, załóż grubszą obonę i bardziej drapieżne błotniki....:D

Może powinieneś jednak pomyśleć o MTB  skoro myślisz bardziej o terenie niż szosie?

Napisano

jednak decyduje się na crossa jakiego a potem reszte dokupię, tylko teraz jakiego crossa do 1500zł, cos unibike crossfire, czy cos moze meridy 40v freeway, albo cos kellysa lub whellera co mysliscie? kross firma odpada

Napisano

Ta cena za Meride 100-V z 2012 r to żadna okazja, zresztą nawet oglądałem ją w tym sklepie do którego linka wstawiłeś - to był mój pierwszy typ, jako zupełny laik również sugerowałem się "lepszą ramą" - TFS TECHNO FORMING SYSTEM - owszem wygląda solidnie, ale ramy innych producentów w tym względzie i w tym przedziale cenowym jej nie ustępują - różnić się mogą geometrią i napisem na ramie. Gwarancja 2 lata i nic więcej niezależnie od tego czy masz Meride czy KANDS więc wątpliwe żeby w tymk czasie cos się stało. Zdaje się że TREK daje dożywotnią gwarancję na ramę ale też bym nie płacił prawie 2 k za rower na podstawowym osprzęcie którym po 3 sezonach napęd będzie do wymiany. Chyba że kupujesz rower pod  przyszły upgrade.

Napisano

i co kupiłeś? to co proponujesz z rowerów crossowych za 1600zł gdzies

author stratos, kellys saphic, unibike crossfire, sam nie wiem co wziac czy kellys, to tamerida nie warta swieczki? 40v tym bardziejnie

temat mozna rozwiązać

sdd

nie moge  w tamtym temacieposta napisac wiec tu napisze ostatniego i prosze o odpowiedz

kellys saphix

author reflex i stratos

mbike crosser vbr

merida 40v

unibke viper moj faworyt ale nie i cena poza moim zasiegiem

eurobike crosstrail 0.1

musie miec blokowany przedni widelec koniecznie co z nich doradzicie i czy warto do ktoregos z nich dokładac czy brac kandsa i wymienic gripy i siodełko? i czy kands ma plastikowe pedały

Napisano

Jeśli rower chcesz mieć przed zimą najrozsądniej i najtaniej wyjdzie jednak Kands, a za pozostałą częśc budżetu zrobisz lekki upgrade ewentalnie targuj się ile wlezie  mbike crosser DISC za 1850 mi proponowali ale nie chciałem ramy 19"  wersje VBR kupisz na pewno taniej 1700 - trzeba jednak na na czasu poświęcić. Author Reflex  to już marka pełną gębą, osprzęt alivio wypisz wymaluj Kands, reszta solidniejsza ale czy warta tej różnicy? Zawsze też możesz poczekać na nowy model ponoc mają być jakieś zmiany na plus, może też zmieni się malowanie ramy, które cię bardziej do siebie przekona. Ciekawy też jestem jak będzie wyglądać kolejna edycja Vipera. 

Napisano

hamulce v -brake mi wystarczo, na vbr napisałęs czasu poswiecic czyli ciezko znalezc?do mbike warto dołożyć czy kands? ten author jakby gdzies w promocji był to warto pewnie

Napisano

Czasu trzeba poświęcić żeby znaleźć za jak najlepszą cenę:) no a jak się znajdzie rozsądnie negocjować:) Kolego twój rower, twoja decyzja - bierz tego który ci najbardziej odpowiada zarówno wizualnie jak i finansowo. Co do osprzętu ten czy inny będziesz zadowolony. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...