Rades Napisano 7 Września 2013 Napisano 7 Września 2013 to ty kolego chcesz kupić trekkinga z przeznaczeniem głównie do lasu czy też wnioskuje na mniej ubite, piaszczyste ścieżki? Fakt wjedziesz i pojedziesz ale bez wariacji. Wygląda rzeczywiście łagodnie, i ma coś z roweru miejskiego ale zdejmij sobie bagażnik, załóż grubszą obonę i bardziej drapieżne błotniki.... Może powinieneś jednak pomyśleć o MTB skoro myślisz bardziej o terenie niż szosie?
sebo1988 Napisano 7 Września 2013 Autor Napisano 7 Września 2013 głównie szosa ale w las na utwardzono sciezke da rade, ubite drogi
sebo1988 Napisano 9 Września 2013 Autor Napisano 9 Września 2013 jednak decyduje się na crossa jakiego a potem reszte dokupię, tylko teraz jakiego crossa do 1500zł, cos unibike crossfire, czy cos moze meridy 40v freeway, albo cos kellysa lub whellera co mysliscie? kross firma odpada
sebo1988 Napisano 12 Września 2013 Autor Napisano 12 Września 2013 mam okazje kupić http://allegro.pl/show_item.php?item=3542794918&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 czy to sie opłaca? bo vipera to juz nigdzie nie kupie na jesieni, a nie chce kandsa z uwagi na to ze wole jednak lepszo rame miec kosztem sprzetu
Rades Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Ta cena za Meride 100-V z 2012 r to żadna okazja, zresztą nawet oglądałem ją w tym sklepie do którego linka wstawiłeś - to był mój pierwszy typ, jako zupełny laik również sugerowałem się "lepszą ramą" - TFS TECHNO FORMING SYSTEM - owszem wygląda solidnie, ale ramy innych producentów w tym względzie i w tym przedziale cenowym jej nie ustępują - różnić się mogą geometrią i napisem na ramie. Gwarancja 2 lata i nic więcej niezależnie od tego czy masz Meride czy KANDS więc wątpliwe żeby w tymk czasie cos się stało. Zdaje się że TREK daje dożywotnią gwarancję na ramę ale też bym nie płacił prawie 2 k za rower na podstawowym osprzęcie którym po 3 sezonach napęd będzie do wymiany. Chyba że kupujesz rower pod przyszły upgrade.
sebo1988 Napisano 12 Września 2013 Autor Napisano 12 Września 2013 i co kupiłeś? to co proponujesz z rowerów crossowych za 1600zł gdzies author stratos, kellys saphic, unibike crossfire, sam nie wiem co wziac czy kellys, to tamerida nie warta swieczki? 40v tym bardziejnie temat mozna rozwiązać sdd nie moge w tamtym temacieposta napisac wiec tu napisze ostatniego i prosze o odpowiedz kellys saphix author reflex i stratos mbike crosser vbr merida 40v unibke viper moj faworyt ale nie i cena poza moim zasiegiem eurobike crosstrail 0.1 musie miec blokowany przedni widelec koniecznie co z nich doradzicie i czy warto do ktoregos z nich dokładac czy brac kandsa i wymienic gripy i siodełko? i czy kands ma plastikowe pedały
Rades Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Jeśli rower chcesz mieć przed zimą najrozsądniej i najtaniej wyjdzie jednak Kands, a za pozostałą częśc budżetu zrobisz lekki upgrade ewentalnie targuj się ile wlezie mbike crosser DISC za 1850 mi proponowali ale nie chciałem ramy 19" wersje VBR kupisz na pewno taniej 1700 - trzeba jednak na na czasu poświęcić. Author Reflex to już marka pełną gębą, osprzęt alivio wypisz wymaluj Kands, reszta solidniejsza ale czy warta tej różnicy? Zawsze też możesz poczekać na nowy model ponoc mają być jakieś zmiany na plus, może też zmieni się malowanie ramy, które cię bardziej do siebie przekona. Ciekawy też jestem jak będzie wyglądać kolejna edycja Vipera.
sebo1988 Napisano 12 Września 2013 Autor Napisano 12 Września 2013 hamulce v -brake mi wystarczo, na vbr napisałęs czasu poswiecic czyli ciezko znalezc?do mbike warto dołożyć czy kands? ten author jakby gdzies w promocji był to warto pewnie
Rades Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Czasu trzeba poświęcić żeby znaleźć za jak najlepszą cenę no a jak się znajdzie rozsądnie negocjować Kolego twój rower, twoja decyzja - bierz tego który ci najbardziej odpowiada zarówno wizualnie jak i finansowo. Co do osprzętu ten czy inny będziesz zadowolony.
THORX Napisano 20 Września 2013 Napisano 20 Września 2013 Ja polecam: 1. http://tablica.pl/oferta/wyprzedaz-rower-kellys-axis-dark-lime-2013r-rzeszow-raty-ID3l5jL.html#4698b42775 2. http://tablica.pl/oferta/wyprzedaz-raty-rower-kellys-saphix-dark-mango-dark-azure-rzeszow-ID3kYkH.html#dfb56f27ce
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.