Skocz do zawartości

[do 1500] Rower MTB na miasto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolejny temat z tej samej polki.

Poszukuję roweru, którym będe mógł sobie codzinnie dojeżdzać do pracy (~30 km w jedną stronę). Zależy mi na MTB gdyż najwiekszą przyjemność sprawia mi jazda po bezdrożach i jak tylko znajdzie się czas chciałbym móc przelożyć łyse oponki na coś z wyraźniejszym bieżnikiem i pognać w las. Poszukuję czegoś, co jednoczęśnie będzie jak najtańsze ale i perspektywiczne - rozwój, zmiana komponentów etc. 

Moja waga to 85 kg, a wzrost 184 cm. Rozkad to 80% scieżki, szosa i 20% bezdroża, lasy, zjazdy podjazdy.

Napisano

Kands Maestro - za tą kasę nie kupisz czegoś bardziej sensownego.

Napisano

Jeżeli chodzi o MTB to może to:

http://rower-sport.pl/pl/p/KELLYS-QUARTZ-RED-2011-wysylka-gratis-/1060

Jeżeli podpasuje ci pozycja to będzie ok. 

Z własnego doświadczenia wiem że jeżeli "największą przyjemność sprawia ci jazda po bezdrożach" to rower typu cross może nie być strzałem w 10.

Osobiście miałem przez 5 lat crossa (z tego 2 lata tylko miasto) i nie do końca byłem zadowolony, cross mnie blokował w lesie,

Po przesiadce na MTB i mieszczucha jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie :). jeżdżę podobnie do ciebie 60-70% miasto 30 - 40% Las i jakbym miał teraz wybierać jeden rower to bym wybrał MTB, do miasta nie najlepszy ale cross w terenie nie wywoływał aż tak szerokiego uśmiechu na twarzy.

pzdr.

PS. jeżeli jednak zdecydujesz się na crossa to voytec dał dobrą propozycję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...