Skocz do zawartości

[3000PLN] mtb 29"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ;)

Szukam roweru do jazdy po lekki terenie potem może coś barziej ambitnego ;)

mam 180cm wz ok 75kg wagi

Szukam roweru ok 3000 PLN nowy aluminiowy lub lekko używana karbonowa okazja z allegro :)

co bym chciał:

10przerzutek z tyłu, koła 29", blokadę amortyzatora z kierownicy i wagę najlepiej poniżej 13kg

Znalazłem 3 pozycję:

HEAD X-SHAPE II

Cube Attention 29

MBIKE SHOTTAS HT 02 29

Który był by najlepszy ew proszę podać inne wasze typy ;)

Napisano

ja polece ci Scotta Scale 970 sam ma takiego i jestem zadowolony jedyny minus brak blokady amora z kierownicy

też go oglądałem a powiedź mi jak z jego wagą??

Kross Level B6

14kg chyba żaden inny nie waży wiecej

a co jest nie tak z tym cube??

Napisano

Szczeże to Ci jednak nikt chyba nie da jednoznacznej odpowiedzi który lepszy. Warto isc do sklepu i przymierzyć się do wszystkich 3 i wtedy zdecydować. (myślę że już tak zrobileś)

Napisano

To może tak: scott ma dobrą ramę i wagę 12,8 kg podczas gdy kross 13,47 kg i cube 13,7 kg więc w kategorii ramy (jeśli chodzi o późniejszą rozbudowę) to moim zdaniem jest tak: scott 1, cube 2 i kross 3. Amor rs xc28 to w ciężejszy teren nie bardzo bo ma cienkie golenie i szybko złapie luzy. Ja na twoim miejscu wziął bym Scotta bo to dobra baza do czegoś bardziej ambitnego.

Może coś nieco o mniej sportowej ramie i za to na lepszym amorku i troszke lepszych hamulcach: Scott acpect 910. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...