sunrise Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 Witam, niecałe 3 miesiące temu zakupiłam rower Kross Level a3 2013. Niestety od początku użytkowania zaobserwowałam jedną usterkę. Podczas wjeżdżania w jakąś dziurę czy to z włączonym amortyzatorem czy bez czuć tłuczenie wychodzące z sztycy kierownicy ? Na rysunku zaznaczyłam tę część...jak podciągam mostek kierownicy do góry to czuć tam luz...próbowałam kręcić tą częścią bo ona jest ruchoma, ale chyba w ten sposób nie da się tego zakręcic bo to nic nie dało Dokręcałam też imbusem tą śrubę od góry kierownicy i te dwie małe śrubki po bokach i niestety bez skutku. Patrzyłam czy jeszcze przypadkiem nie ma jakiejś śruby od spodu rury, ale nie widać tam żadnych srub i nie wiem nawet jak miałabym tam sięgnąć... Proszę o pomoc.
Mod Team Puklus Napisano 13 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 13 Sierpnia 2013 Masz luz na sterach popuść śruby mocujące mostek, 2 lub jedną zależy jaki mostek masz, następnie kluczem 5mm imbusowym, dokręć śrubę znajdująca na na gorze mostka, na kapslu. Kręć nią do momentu aż luz zniknie całkiem a kierownica będzie sie kręcić lekko. Ustaw kierownice w pozycji jakiej sobie tam chcesz i dokręć śruby mocujące mostek najczesciej 5 lub 6mm jak jest jedna
sunrise Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Napisano 13 Sierpnia 2013 Masz luz na sterach popuść śruby mocujące mostek, 2 lub jedną zależy jaki mostek masz, następnie kluczem 5mm imbusowym, dokręć śrubę znajdująca na na gorze mostka, na kapslu. Kręć nią do momentu aż luz zniknie całkiem a kierownica będzie sie kręcić lekko. Ustaw kierownice w pozycji jakiej sobie tam chcesz i dokręć śruby mocujące mostek najczesciej 5 lub 6mm jak jest jedna Aha To chyba wzięło się to z tego, że rower dostałam bez przykręconej kierownicy i sama musiałam ją przykręcać i pewnie zrobiłam coś nie tak Mam nadzieję, że jak teraz zrobię to wg Twojej instrukcji to wszystko będzie ok Dzięki za pomoc
szybkilopez Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 Dokręcając śrubę kapsla dobrze jest postukać kołem o ziemie żeby dobrze się ułożyła stożkowa podkładka, która jest w sterach bo jak nie wejdzie równo no to nawet jak skręcisz na maksa będzie luz.
sunrise Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Napisano 13 Sierpnia 2013 Dokręcając śrubę kapsla dobrze jest postukać kołem o ziemie żeby dobrze się ułożyła stożkowa podkładka, która jest w sterach bo jak nie wejdzie równo no to nawet jak skręcisz na maksa będzie luz. Świetna uwaga Po postukaniu kołem podkładka od razu wskoczyła na swoje miejsce i nie było czuć żadnego luzu Wystarczyło tylko dokręcić i w końcu po kilku tygodniach męczarni wszystko działa jak należy !! Dzięki wielkie!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.