Skocz do zawartości

[napęd] łańcuch przeskakuje na kasecie

gruber51

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Składam swój rower w którym wymieniam pare rzeczy i czyszcze go. kupiłem nową przerzutke shimano alivio i łańcuch cn-hg40 i nie mogę dojść do przyczyny przeskakiwania łańcucha na niskich koronkach na 7,8 jest najgorzej a na 6 i czasami wyższej jest trochę lepiej. zęby nie są starte. na starym łańcuchu również przerywa. nie mam pojęcia co jest nie tak. pomoże ktoś ?

Napisano

Ostatnia zębatka na kasecie na pewno jest kaput i na niej łańcuch będzie skakał na 100%, resztę cieżko ocenić po tych zdjeciach. Zrób ujęcie prostopadłe do kasety.

Napisano

Ostatnia zębatka na kasecie na pewno jest kaput i na niej łańcuch będzie skakał na 100%, resztę cieżko ocenić po tych zdjeciach. Zrób ujęcie prostopadłe do kasety.

moim zdaniem nie jest, rowerem nie jezdzilem duzo a szczegolnie na 7,8 a poza tym bylo wszystko dobrze  a nagle na raz zaczelo skakać ?

Napisano

moim zdaniem nie jest, rowerem nie jezdzilem duzo a szczegolnie na 7,8 a poza tym bylo wszystko dobrze  a nagle na raz zaczelo skakać ?

Wrzuć łańcuch na bieg nr 1 i 8 i sam zobaczysz różnice i to, że się mylisz.

Druga sprawa ,wczesniej mogło nie skakać owszem, ale wtedy łańcuch i kaseta obstawiam że nie były wyczyszczone wieć pewnie to zrobiłeś i pojawił się problem.

Przeczytałem raz jeszcze Twój pierwszy post w którym piszesz o nowym łańcuchu. Poprzedni musiał być wyciągnięty, zmieniłeś na nowy który ma mniejszą odległosc pomiędzy ogniwami i jest problem. 8-bieg kosz na 100%, co do reszty łańcuch może się przyjąc, pytanie kiedy to będzie? 

Hg-40 to nie jest jakiś dobry wybór na wytrzymały łańcuch.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...