Skocz do zawartości

O każdej porze dnia i nocy: Sosnowiec, Będzin, Czeladź, Dąbrowa, i inne ościenne ;)

Mleczu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wątek ten zakładam w głównej mierze z lenistwa by nie wertować każdego tematu z osobna, obserwując go i kopiując jednego i tego samego posta w oczywistym celu- nieplanowanego znalezienia współtowarzysza rowerowego szaleństwa z okolic miast takich jak Sosnowiec, Będzin, Czeladź, Dąbrowa Górnicza, Mysłowice, Katowice  i inne.. :) Planujesz w ciągu najbliższych 24 godzin pokręcić gdzieś a znudziło Cię już samotne kręcenie kołem, NAPISZ! :)

Napisano

Jak uda mi się dorwać jakieś normalne oświetlenie na rower a nie zabawki to i chętnie wieczorami będę się wybierał pokręcić bo w dzień na tym słońcu jest masakra.Zajrzyj do tematu Pikniki Katowice + Zagłebię tam są organizowane wyjazdy w konkretne miejsca lub spontaniczne wypady na rower po bliższych i dalszych okolicach, ekipa jest super także polecam :)

Napisano

Jak uda mi się dorwać jakieś normalne oświetlenie na rower a nie zabawki to i chętnie wieczorami będę się wybierał pokręcić bo w dzień na tym słońcu jest masakra.Zajrzyj do tematu Pikniki Katowice + Zagłebię tam są organizowane wyjazdy w konkretne miejsca lub spontaniczne wypady na rower po bliższych i dalszych okolicach, ekipa jest super także polecam :)

ok, w takim razie nie omieszkam zajrzeć do polecanego tematu :), Ty kupuj czym prędzej oświetlenie do roweru, a ja zapraszam na nocne wypady :)

Napisano

hmm, zastanawiam się gdzież to można ruszyć nocą spod zylety ?

ps.

jestem w trakcie zakupu mocnej latarki :D

ps.2.

bardzo blisko żylety spotyka się "mocna" grupa ghostbikers, zazwyczaj po wycieczkach, ale...

Napisano

hmm, zastanawiam się gdzież to można ruszyć nocą spod zylety ?

ps.

jestem w trakcie zakupu mocnej latarki :D

ps.2.

bardzo blisko żylety spotyka się "mocna" grupa ghostbikers, zazwyczaj po wycieczkach, ale...

no jak to gdzie? wszędzie! ;) . Ps. dzisiaj mam zamiar poszwendać się na kole, ktoś reflektuje również? start 21.30 spod żylety. :)

Napisano

Marta daj znać tutaj http://ghostbikers.pl/forum, chętni się znajdą.

Jakoś mam lekką obawę do was zastukać bo to chyba jednak nie moja ranga :D, preferuję spokojną, turystyczną jazdę a ghostbikers kojarzą mi się kolokwialnie rzecz ujmując z zapie***aniem ;D.

Napisano

Dziękuję za kręcenie.

Przepraszam za błądzenie.

Objecuję że nastepnym razem ( jak bedzie ;),

gdy powiem "jedźmy w lewo" to nie skrecę w prawo.

A tu wstawiam link do mapki z Endomondo

http://www.endomondo.com/workouts/227443748/2849260

A jednego pająka przywiozłem do domu , jechał na plecaku - taki wygodny drań.

Kot miał z kim gadać w nocy ,aż musiałem tę konwersację przerwać

brutalną podeszwą papcia - pająk był za głośny, a ja chciałem spać.

Napisano

niestety, skusiła mnie ciemna strona mocy, znaczy o jeden most za daleko :>

a trasa bardzo zacna, szkoda że nie dałem rady...

Napisano

Dziękuję za kręcenie.

Przepraszam za błądzenie.

Objecuję że nastepnym razem ( jak bedzie ;),

gdy powiem "jedźmy w lewo" to nie skrecę w prawo.

A tu wstawiam link do mapki z Endomondo

http://www.endomondo.com/workouts/227443748/2849260

A jednego pająka przywiozłem do domu , jechał na plecaku - taki wygodny drań.

Kot miał z kim gadać w nocy ,aż musiałem tę konwersację przerwać

brutalną podeszwą papcia - pająk był za głośny, a ja chciałem spać.

To ja dziękuję za bardzo fajny rowerowy "wieczór", następny raz na pewno wkrótce nastanie, aczkolwiek jeżeli znów wylądujemy przy zagrodzie osłów dobrze byłoby wcześniej zaopatrzyć się w kilka marchewek a nie karmić ich po nocy chałwą i owsianymi batonikami ;P hehehe ;D

Napisano

W gazetach nie piasli o trucicielach z zoo więc chyba wszystko ok ;)

Dobry pomysł z tą marchewką , można po drodze wpaśc do Czeladzi tam jest takie pole,

nawet nie daleko tego lasu co w nim pobłądziłem, no chyba że nie trafię.

Kolejna nocna wyprawa i tym razem też po katowicach.

Zorganizowane krecenie o swojskiej nazwie Night Biking - http://www.rajdkatowice.pl/

Tutaj moja mapka:

http://www.endomondo.com/workouts/228731755/2849260

Byłem do końca i słońca z chałdy nie widziałem - mgła.

A może tak rajd nocny po okolicach Dabrowy Górniczej (jak się zabłądzi to zaczną szukać ;)

Impreza  wypada z 14 na 15 sierpnia dystanse 50,100,150 km.

Namiary:

http://rajdynaorientacje.rowerowanorka.pl/na-tropie-jurajskich-duchow/regulamin-nocnego-rajdu/

Napisano

zanim rzuciłeś temat, już wcześniej rajd na orientację przeszedł mi przez myśl, aczkolwiek mój brak orientacji w połączeniu z twoją osobą mógłby skończyć się faktycznie w ten sposób że po 24h pewnie zaczęłyby szukać nas ekipy ratunkowe ;D

Ps. mam jednakowoż wrażenie że ten nocny rajd jest na terenie jury a nie d.g. :)

Napisano

I tak już po ptokach , dziś kończy się rejestracja.

A ten Reczków jest koło Okradzionowa który jest częscią Dąbrowy - wiem bo byłem w okolicacach i nie zabłądziłem :)

może dlatego że było to w dzień, ogólnie okolice pustyni .A byłoby gdzie pobłądzić nawet w dzień , ostatnio znajomy opowiadał jak łazili po piaskach

i się pocieszali że takich durniów jak oni jest więcej bo trafili na świerze ślady, jak się pózniej okazało trafili na własny trop.

Czekam na pomysły, spodobało mi się nocne kręcenie, a szczegółnie świty na rowerze (ale nie obowiązkowo).

Może tak wyprawa foto po katowicach i okolicach.

Napisano

Byłeś i nie zabłądziłeś? no no noooo  nie wierzę! ale możesz mi to wkrótce udowodnić, z chęcią wybiorę się w tamte rejony.

Ps. może jutro ok 21 pośmigalibyśmy z aparatami a przy okazji odwiedzilibyśmy  Pana ochroniarza? :)

Napisano

Jestem chętny, ale dziś nic nie obiecuję bo zwalił mi się kumpel ze swoimi problemami i "brakiem noclegu",nie wiem co będzie jutro.

Napiszę do południa co i jak, chyba jutro szykuje się nocny przejazd na rolkach po katowicach, byłyby ciekawe zdjęcia.

Napisano

Jestem chętny, ale dziś nic nie obiecuję bo zwalił mi się kumpel ze swoimi problemami i "brakiem noclegu",nie wiem co będzie jutro.

Napiszę do południa co i jak, chyba jutro szykuje się nocny przejazd na rolkach po katowicach, byłyby ciekawe zdjęcia.

kurczeeee ;/ przepraszam, ale właśnie przypomniało mi się że jutro nie mogę, tak więc najbliższa okazja to przyszły tydzień :(.

Napisano

Najbliższa okazja zdarzyła się odrobinę wcześniej, Paweł przyjeżdza do mnie o 22.00, ogarniamy oświetlenie i ruszamy w drogę. Jak jest ktoś z was chętny pokręcić z nami, powiedzmy 22.20 zbiórka pod USC (Pałac Schoena) w Sosnowcu :).

Zbyszek! mam nadzieję że stawisz się na posterunku :)

Napisano

Niestety wróciłem wczoraj do domu koło 21 i nie włączyłem już komputera.

A szkoda bo jeszcze mnie nosiło po napojach energetycznych.

A tu mapka gdzie wczoraj byłem i co zdobyłem , miała być jedna hałada ale :) pobłądziłem ;) i dwie zaliczyłem.

http://www.endomondo.com/workouts/232298583/2849260

Trasa niepełna bo telefon padł. Dalej jestem gotów na nocne błąkanie, fajnie zrobili Będzinską górkę w okolicach cmentarza, dużo i ciekawych swiateł.

Napisano

no szkoda że Cię nie było, aczkolwiek nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.. Ja niestety jak się wczoraj okazało nie jestem jeszcze w formie po czwartkowej kontuzji, po 20km zaczęły mnie niemiłosiernie boleć ręce i musieliśmy wracać do domu. Skończyło się na 30km i za######***cie złym samopoczuciu kiedy wróciliśmy do domu. Z chęcią wyskoczyłabym w tym tygodniu ze szkiełkiem porobić foty do naszego znajomego pana ochroniarza, aczkolwiek nie wiem czy w towarzystwie mojego czarnego demona prędkości :(

Napisano

No to pisz kiedy i o której, pojedziemy lajtowo,bez "leśnych przygód".

Będzie dalej- asfaltem-ale więcej miejsc do sfotografowania.

W tym tygodniu noce będą ciepłe więc warto to wykorzystać.

Napisano

Akumulatory się ładują,oświetlenie jeszcze działa,aparat w częściach ale działa - mozna zapolować na księżyc.Ja tam jadę żeby odreagować dupiaty tydzień w robocie.

Napisano

Akumulatory się ładują,oświetlenie jeszcze działa,aparat w częściach ale działa - mozna zapolować na księżyc.Ja tam jadę żeby odreagować dupiaty tydzień w robocie.

jak jedziesz żeby odreagować to obawiam się że mogę nie dotrzymać Ci kroku ;/. Możemy zrobić ewentualnie tak, ty zrobisz sobie wcześniej sete na kole, odreagujesz, a potem wpadniesz do mnie skoczymy do Kato pofocić, a potem wrócimy z powrotem na moją ulicę cudów, porzucę Krossidło i skoczymy na piwo do parku hehe :)

Napisano

Ok

Rozumiem że mam pyć pod pałacem, ale o której .

A co do odreagowywaniastresupopracowegotygodniowego ;) to poprostu muszę trochę pokręcić, po prostu pojadę na skróty przez zagórze i górki

środulsko-będzińsko-dąbrowskie (czyli koło auchana)

Być o której mam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...