jayjay Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Witam, Przymierzam się do wymiany mojego XCR'a na Raidona. Jednak zastanawiam się jaki skok by najbardziej pasował do mojej ramy. Rama 18", nie znam producenta, ani modelu, sprzedawca, od którego kupiłem rower też nie potrafił jej zidentyfikować. Mój obecny XCR ma 120mm skoku. Jako, że nie mam porównania do innych rowerów, ciężko mi ocenić, czy geometria jest ok, czy nie. Mogę wybrać skok Raidona 100, 120 lub 140mm. Jak myślicie? W linku zdjęcie roweru. https://www.dropbox.com/s/dgtm3ulgromo6im/IMAG0111_1.jpg
Centek Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 Rama ma "klasyczną" geometrię więc należy unikać dużych skoków - bierz 100mm albo nawet poszukaj czegoś na 80mm bo na zdjęciu obecne 120mm to już wydaje się za dużo do tej ramy. Brak też konkretnego wzmocnienia na główce ramy więc naprawdę poważnie odradzam skok powyżej 100mm - Pozdrower Centek
RafalSBK Napisano 3 Sierpnia 2013 Napisano 3 Sierpnia 2013 ewidentnie pieje do góry ;p poszukaj coś ze skokiem 80/100 Jakieś tam wzmocnienie ma niby pod główką, ale kąt widelca wygląda jak w zjazdówce ze skokiem 200
Miens Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Obecnie masz mocno spitoloną geometrię, ten amor ma za duży skok. 80/100mm to max jak koledzy wyżej pisali. Spinner SW7 bardzo ładnie by tam wyglądał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.