Synergy Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 Witam. Wczoraj wygrzebałem starego epicona z piwnicy, rozkręciłem go i w trakcie wyciągania goleni wylał mi się z niego cały płyn. rozkręciłem go od dołu, zero płynu w systemie i skręciłem go na nowo. Pytanie. Jak uzupełnić olej w tłumiku? Czy ściągam górny korek i wlewam 80ml Oleju 5w z góry? Nie mogłem nigdzie znaleźć serwisu takiego tłumika.
Miens Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 Wylał ci się olej z tłumika bo miałeś odkręcony górny korek, czy wypłynął ci olej z goleni dolnych? Wymiana oleju w tłumiku to dokładnie tak jak napisałeś, górny korek, 80ml 5W, potem nasączasz gąbki pod uszczelkami wkładasz górne w dolne nie do końca, lejesz po 15ml albo tego samego 5W albo 5w40 syntetyka do goleni dolnych i skręcasz. No i możesz kapnąć 5 ml przekładniowego do komory powietrznej 80W90, jeśli jest sucho.
Synergy Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Napisano 2 Sierpnia 2013 Czyli tak jak sądziłem. Dzięki. Masz Rep+ i jak coś piwo Rozwiązany problem, a stary przyjaciel wraca do Łask po Miesiącach z XCRem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.