Skocz do zawartości

[do 1800] Cross - Hercules?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć! Temat widzę, że maglowany X razy na forum ale przeglądając jestem tylko coraz bardziej niepewny..

Szybki strzał, bo nie mam czasu na lanie wody:

Kross Evado 2.0

Coś od Meridy

i najważniejsze na co dzisiaj trafiłem i chodzi mi po głowie to Hercules Spyder - co myślicie o tym rowerze? Ewentualnie co proponujecie najlepiej w tym przedziale cenowym?

Jestem dość lekki a wozić cegieł w plecaku nie będę, więc DMC nie gra roli ;)

Napisano

Z Meridy w tym sezonie nie ma w czym wybierać zupełnie jeśli chodzi o crossy: drogo, brzydko i z osprzętem marnie;/ Jeśli Evado to minimum 3.0. Hercules Spyder całkiem przyzwoity. Pomyśleć możesz również o Unibike Crossfire a jeśli byś ciut dołożył to o Viperze.

Napisano

Dzięki! :) Zdecydowałem się na Unibike Viper.. teraz kwestia doboru ramy. Mam 187cm wzrostu i noga 87-88, brać 21" czy 23"? Na 23" odległość ramy od krocza to około 5cm.. lepszy zapas czy brać na styk?

Napisano

Z jednej strony na styk w crossie nie dobrze, z drugiej ich ramy crossowe są krótkie. Najlepiej byłoby się przymierzyć.

Przymieżałem i na 23" miałem te 5cm zapasu miedzy kroczem a ramą, okraczając rower. Do wygodnej pozycji podczas jazdy trzeba było lekko podnieść kierownicę. Sprzedawca w salonie upierda się, że taka rama jest przy moim wzroście bardzo dobra. Nie jestem zdecydowany tym bardziej dlatego, że moje odczucia komfortu może zakłucać przyzwyczajenie do mniejszego MTB..

Napisano

Hej, 

jako posiadacz Vipera jestem zobligowany do udzielenia głosu :D zwłaszcza, że jestem tego samego wzrostu. Użytkuje rower od 2 miesięcy i musze powiedzieć, że rama 21 jest idealna i mówią to w momencie gdy tym rowerem przejechałem ponad 2 tyś. kilometrów.

Owszem nie mierzyłem nogi tak jak Ty ale w moim odczuciu po odpowiedniej regulacji rowerem jeździ się optymalnie czego nie mogłem powiedzieć w momencie gdy go przytargałem do domu (nie wyregulowana pozycja).

Miłej jazdy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...