Skocz do zawartości

[łańcuch] - czas na wymianę

Dejv47

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, w zeszłym tygodniu w swoim rowerze "wyszejkowałem" łańcuch (SRAM PC-951). Po nasmarowaniu oraz ponownym założeniu go, nadszedł czas na przejechanie profilaktycznego kilometra. Okazało się, że łańcuch jest rozciągnięty i nadaje się tylko i wyłącznie do wymiany. Czytałem wiele wątków, ale żaden nie pomógł mi w podjęciu decyzji, jaki łańcuch oraz kasetę wybrać do swojego roweru. Korba, którą posiadam w swoim rowerze to: Truvativ Firex SL - jest ona w stanie bardzo dobrym, co utwierdza mnie w przekonaniu, że wymianie ulegnie tylko kaseta i łańcuch. Pozostałe części napędu to: Kaseta: SRAM PG-950 oraz Łańcuch: SRAM PC-951. Z wyczytanych wcześniej przeze mnie tematów wywnioskowałem, że korba zamontowana w moim rowerze najlepiej współpracuje z napędem SRAM'owskim. Jednak chciałbym się Was zapytać, czy oglądany przeze mnie zestaw pracowałby efektywnie.

http://allegro.pl/zestaw-kaseta-sram-pg-970-lancuch-sram-pc-971-i3422287114.html

Z góry dziękuję za udzieloną pomoc!

• Mod Team
Napisano

Ten zestaw jest OK  :thumbsup:  ale równie dobrze możesz zamontować kasetę i łańcuch shimano, będzie pracowało równie dobrze.

W moim przekonaniu łańcuchy sram'a wolniej się rozciągają ale shimano minimalnie lepiej zmieniają biegi, co do kaset się nie wypowiem, dawno nie miałem kasety srama - używam głownie shimano, nie ma znaczenia którego producenta wybierzesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...