Skocz do zawartości

[do 2300] Kellys Viper 60

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema,

co myślicie o tym konkretnym modelu oraz częściach w nim zastosowanych? Dopiero zaczynam swoją przygodę z mtb, ale chciałbym kupić coś nowego. Rower będzie użytkowany zarówno w mieście, jak i w terenie ( ze wskazaniem na jazdę terenową). Mam około 180 cm wzrostu i 78 kg wagi. W kwocie 2300 chciałbym, aby zmieścił się rower oraz dodatki t.j. lampki, stopka, zapięcie itp.

Być może już ktoś miał z nim do czynienia. Proszę o rady i opinie

Siema,

co myślicie o tym konkretnym modelu oraz częściach w nim zastosowanych? Dopiero zaczynam swoją przygodę z mtb, ale chciałbym kupić coś nowego. Rower będzie użytkowany zarówno w mieście, jak i w terenie ( ze wskazaniem na jazdę terenową). Mam około 180 cm wzrostu i 78 kg wagi. W kwocie 2300 chciałbym, aby zmieścił się rower oraz dodatki t.j. lampki, stopka, zapięcie itp.

Być może już ktoś miał z nim do czynienia. Proszę o rady i opinie

Poniżej link do roweru

http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2013/gorskie/hardtail-26/viper-60-night#

Napisano

Obojetnie jaka marka? Co mylisz o Unibike Evolution, jakims Kands albo Kross Level A2?

Dlatego podałem link w poście, myślałem o marce Kellys, a mianowicie o modelu Viper 60.

Napisano

Dlatego podałem link w poście, myślałem o marce Kellys, a mianowicie o modelu Viper 60.

Slaby wybor, juz wolalbym dolozyc i miec cos na hamulcach hydraulicznych, lepszym amorku itp.

Np. to

Napisano

Slaby wybor, juz wolalbym dolozyc i miec cos na hamulcach hydraulicznych, lepszym amorku itp.

Np. to

Ale jak tak porównuje teraz te rowerki to obydwa mają ten sam model hamulców Hayes Dyno Sport, różnicę widzę jedynie w amorku, w Kellys jest XCT, a w Krossie XCM. Więc sta moje pytanie, dlaczego uważasz że Kellys to słaby wybór?

Napisano

Chocby dlatego ze ma slabszy amorek, slabsze pedaly i slabsze chwyty i jest ciezszy

OK, a co mi powiesz o ramach w tych Krossach? Gdzieś czytałem, że ponoć nie są zbyt trwałe, wiele osób na nie narzeka. Jest w sumie dość duży koszt wydać ponad 2k za rower, więc chciałbym żeby był to możliwie najlepszy wybór w tej kategorii cenowej.

Napisano

Lepszy to Unibike Evolution uzywany z 11 lub 12 roku. Co do nowego to bedzie najlepszy wybor. Ramy sa trwale jesli uzytkujesz zgodnie z przeznaczeniem czyli nie skaczesz na nim, dbasz o niego i smarujesz podzespoly. Rama Ci starczy na dlugo, sam uzywam ten Model Krossa i jestem bardzo zadowolony, bardzo!

Napisano

A można kupić gdzieś nowy model z 2011?

Oj nie wiem, jedynie "uzywke nieuzywana" czyli ktos kupil przejechal sie i powiedzial ze to nie to i stoi sobie.

Napisano

No to jesli jest mozliwosc to cube ten drugi jest najlepszy.

No domyślam się, że ten Analog jest najlepszy, ale i cena też najlepsza :D

A co byś powiedział na temat tego AIMa? Sprzęt chyba porównywalny ma do Krossa, ale jakoś bardziej mnie przekonuje marka CUBE. Amorek XCM i tarcze Shimano, które są chyba porównywalne do tych Heyes. 

No i cena zadowalająca, 2049 przeceniona z 2400 ;)

Napisano

No domyślam się, że ten Analog jest najlepszy, ale i cena też najlepsza :D

A co byś powiedział na temat tego AIMa? Sprzęt chyba porównywalny ma do Krossa, ale jakoś bardziej mnie przekonuje marka CUBE. Amorek XCM i tarcze Shimano, które są chyba porównywalne do tych Heyes. 

No i cena zadowalająca, 2049 przeceniona z 2400 ;)

Jest to dobry wybór ponieważ w tym momencie podobny model z marki krossa kosztuje 2200zł. Ja bym wziął go.

Napisano

Jest to dobry wybór ponieważ w tym momencie podobny model z marki krossa kosztuje 2200zł. Ja bym wziął go.

OK, dzięki, po robocie jadę go obejrzeć, wieczorem dam znać jak wrażenia ;)

Napisano

Czekam z niecierpliwoscią, tymczasem ja ide na rower :)

Witam po dłuższej nieobecności ;)

Na początku wielkie dzięki za pomoc i rady chłopaki. Od tego tygodnia jestem posiadaczem zaistego CUBEa AIM. Rower jest naprawdę kozacki. Prezentuje się zacnie :D Jeszcze tylko dodatkowy osprzęt i wszystko będzie cacy. 

Jeszcze raz dzięki

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...