terrago Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Witam! Mam następujące pytanie. Czy można jakoś zmniejszyć opory taoczenia tradycyjnego suportu/pakietuprzed wkręceniem? Wiem, że jest w środku jakaś okreslona porca smaru, któa wystarcza na jakiś czas, natomiast być może warto byłoby go zanurzyć w jakimś oleju, w celu zmniejszenia oporów toczenia i dodatkowego przesmarowania, żeby byl z tym spokój co najmniej na kilka lat Kolejna kwestia: w przypadku miseczek stalowych smarować gwint? jak zabezpieczyć tai pakiet przed wykręceniem? Swego czasu miałem taką sytuację, ze w rowerku znajomego z jednej stony pakiet się wykręcał podczas jazdy (plastikowe miseczki). Można temu jakoś zapobiec? Pozdrawiam, M.
segate Napisano 30 Lipca 2013 Napisano 30 Lipca 2013 Są chyba specjalne kleje zabezpieczające. Co do oleju, miesiąc temu coś mi w suporcie strzelało. Wykręciłem pooglądałem i zobaczył to mój tatko, dał mi olej do pił spalinowych Stihl polałem w te uszczelki kilka kropel olej w kilku chwilach wsiąkł do środka i suport już nie strzela. Nie sądzę aby to starczyło na bardzo długo ale doraźne rozwiązanie jak dla mnie OK. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.