Skocz do zawartości

[suport] Zmniejszenie oporów toczenia pakietu przed wkręcecniem

terrago

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam następujące pytanie. Czy można jakoś zmniejszyć opory taoczenia tradycyjnego suportu/pakietuprzed wkręceniem? Wiem, że jest w środku jakaś okreslona porca smaru, któa wystarcza na jakiś czas, natomiast być może warto byłoby go zanurzyć w jakimś oleju, w celu zmniejszenia oporów toczenia i dodatkowego przesmarowania, żeby byl z tym spokój co najmniej na kilka lat

Kolejna kwestia: w przypadku miseczek stalowych smarować gwint? jak zabezpieczyć tai pakiet przed wykręceniem? Swego czasu miałem taką sytuację, ze w rowerku znajomego z jednej stony pakiet się wykręcał podczas jazdy (plastikowe miseczki). Można temu jakoś zapobiec?

Pozdrawiam, M.

Napisano

Są chyba specjalne kleje zabezpieczające.

Co do oleju, miesiąc temu coś mi w suporcie strzelało. Wykręciłem pooglądałem i zobaczył to mój tatko, dał mi olej do pił spalinowych Stihl polałem w te uszczelki kilka kropel olej w kilku chwilach wsiąkł do środka i suport już nie strzela. Nie sądzę aby to starczyło na bardzo długo ale doraźne rozwiązanie jak dla mnie OK.

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...