GrzegorzM Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 Witajcie, kupuje kolejny rower:) tym razem bedzie to raczej cross bo wiekszosc czasu na drogach rowerowych a i lasek jakis sie czasem zdarzy. natchnalem sie na - wg mnie- ciekawa promocje. Scirocco 28. Rozmiar ramy 18' co przy moich gabarytach 174cm powinno byc idealnym rozwiazaniem. mozecie zerknac i podzielic sie swoimi spostrzezeniami? http://allegro.pl/rower-crossowy-scirocco-28-promocja-i3417325625.html ewentualnie druga opcja jaka rozwazam to lazaro v3 oczywiscie i trzecia to MTB na 29er (zakladam ze predkosci na prostych z mtb 29er beda/powinny byc zblizone do crossow. poprawice mnie jesli sie myle).
cienkun Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 Za 1699zł, bierz go, jest niezły. Napędu w tej cenie lepszego nie uświadczysz; amortyzator jest gorszy, ale i tak warto. Ja bym brał. Tylko nie wiem czy ten rozmiar będzie dobry, ale może tak być. (zakladam ze predkosci na prostych z mtb 29er beda/powinny byc zblizone do crossow. poprawice mnie jesli sie myle). Na równym szybciej pojedziesz na crossie, w terenie na 29er. To tak ogólnie mówiąc.
GrzegorzM Napisano 25 Lipca 2013 Autor Napisano 25 Lipca 2013 Za 1699zł, bierz go, jest niezły. Napędu w tej cenie lepszego nie uświadczysz; amortyzator jest gorszy, ale i tak warto. Ja bym brał. Tylko nie wiem czy ten rozmiar będzie dobry, ale może tak być. Na równym szybciej pojedziesz na crossie, w terenie na 29er. To tak ogólnie mówiąc. czyli cena za ten sprzet dobra? i jak rozumiem jest lepszy od lazaro? a swoja droga czy ktos cos slyszal o tej marce/modelu? tylko to mnie troche martwi. edit: dostalem odpowiedz ze producentem jest Arkus.
cienkun Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 czyli cena za ten sprzet dobra? i jak rozumiem jest lepszy od lazaro? Tak, ogólnie rzecz ujmując, jest lepszy od lazaro.
GrzegorzM Napisano 25 Lipca 2013 Autor Napisano 25 Lipca 2013 Tak, ogólnie rzecz ujmując, jest lepszy od lazaro. Dzieki za odpowiedz. Swietnie w takim razie. Lazaro jest za 1100, ten za 1700 pytanie czy roznica w cenie jest rekompensowana przez sprzet? Srednio dziennie robie ok 25km, drogi rowerowe, zalezy mi na predkosciach na prostych;) Dzieki za odpowiedz. Swietnie w takim razie. Lazaro jest za 1100, ten za 1700 pytanie czy roznica w cenie jest rekompensowana przez sprzet? Srednio dziennie robie ok 25km, drogi rowerowe, zalezy mi na predkosciach na prostych;) http://allegro.pl/kross-crow-rubble-deore-xt-hydraulika-magura-wawa-i3396908910.html Kolejny kandydat:) tylko rama jakas taka...dziwna.
cienkun Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 tylko rama jakas taka...dziwna. Bo to jest damka... pytanie czy roznica w cenie jest rekompensowana przez sprzet? Trzeba by policzyć jaki jest stosunek jakości do ceny, ale warto go kupić, bo poniżej 2000 zł. rzadko się taki osprzęt zdarza. Ta damka też ma dobry osprzęt, no ale to damka.
GrzegorzM Napisano 25 Lipca 2013 Autor Napisano 25 Lipca 2013 Bo to jest damka... Trzeba by policzyć jaki jest stosunek jakości do ceny, ale warto go kupić, bo poniżej 2000 zł. rzadko się taki osprzęt zdarza. Ta damka też ma dobry osprzęt, no ale to damka. dziwne ze internecie o nim cisza. dziwne ze tylko jeden sprzedawca na allegro go sprzedaje...nie ma uzywake...coz to za rower? osprzetowo wyglada chyba bardzo dobrze jak za 1700pln. chyba, ze cos lepszego za te kwote mozna wyrwac? dziwne ze internecie o nim cisza. dziwne ze tylko jeden sprzedawca na allegro go sprzedaje...nie ma uzywake...coz to za rower? osprzetowo wyglada chyba bardzo dobrze jak za 1700pln. chyba, ze cos lepszego za te kwote mozna wyrwac? pomoze ktos jeszcze w tym temacie? czy nie bac sie no-name'a i patrzec tylko na sprzet?
Rades Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 Grzegorzu temat tego roweru poruszany już był i każdy zastanawia się gdzie haczyk:) Też nie wiem i cięzko mi powiedzieć jaki to rocznik SLX 2009/10 czy najnowszy bo zdjęcia wszędzie takie same niezbyt dużej rozdzielczości. Na papierze to wygląda bardziej kolorowo niż KANDS za tą cene ale Sirocco mówi mi mniej ( Kandsów się jednak sporo sprzedało i jakas tam opinia jest) a tern rower skąd się wziął? Najbardziej moje wątpliwości jak tak patrze budzi rama... Może by do sprzedawcyt napisac z pytaniem o szczegóły?
GrzegorzM Napisano 25 Lipca 2013 Autor Napisano 25 Lipca 2013 Grzegorzu temat tego roweru poruszany już był i każdy zastanawia się gdzie haczyk:) Też nie wiem i cięzko mi powiedzieć jaki to rocznik SLX 2009/10 czy najnowszy bo zdjęcia wszędzie takie same niezbyt dużej rozdzielczości. Na papierze to wygląda bardziej kolorowo niż KANDS za tą cene ale Sirocco mówi mi mniej ( Kandsów się jednak sporo sprzedało i jakas tam opinia jest) a tern rower skąd się wziął? Najbardziej moje wątpliwości jak tak patrze budzi rama... Może by do sprzedawcyt napisac z pytaniem o szczegóły? to nie pozostaje nic innego jak wylapanie na czym polega haczyk. macie jakies pomysly jakie pytania zadac? jak rozumiem Shimano Deore XT tez jest wiele modeli, prawda? moze faktycznie sa tam podzespoly sprzed paru lat... edit: za szybko odpisalem
GrzegorzM Napisano 25 Lipca 2013 Autor Napisano 25 Lipca 2013 TAKI zestawik to na pewno nie jest no masz racje. na pewno nie ten. abstrahujac od ceny itp., w tym modelu jest 3x9.,
Rades Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 Pospieszyłem sie z linkiem przepraszam, jakbyś pytał to niech ci sprzedawca poda konkretnie serie Shimano LX.
GrzegorzM Napisano 26 Lipca 2013 Autor Napisano 26 Lipca 2013 Pospieszyłem sie z linkiem przepraszam, jakbyś pytał to niech ci sprzedawca poda konkretnie serie Shimano LX. Dokladna specyfikacje dostane dopiero w poniedzialek. Do tego czasu moze jakis forumowicz znajdzie jakis haczyk?
GrzegorzM Napisano 29 Lipca 2013 Autor Napisano 29 Lipca 2013 Dokladna specyfikacje dostane dopiero w poniedzialek. Do tego czasu moze jakis forumowicz znajdzie jakis haczyk? dostalem dzis rano odpowiedz: przerzutka przednia - Shimano Deore FD-M59 przerzutka tylna - Shimano Deore XT RDM-771 manetki - Shimano Deore SL-M 590 jak w tym swietle ten rower wyglada? dostalem dzis rano odpowiedz: przerzutka przednia - Shimano Deore FD-M59 przerzutka tylna - Shimano Deore XT RDM-771 manetki - Shimano Deore SL-M 590 jak w tym swietle ten rower wyglada? i korba: SHIMANO DEORE AFCM 590E866CL 48/36/26/175MM na 99% zamowie go dzis. rama 18' co przy moim wzroscie powinno byc idealnym rozmiarem.
cienkun Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 jak w tym swietle ten rower wyglada? Nadal jest wart tych 1699 zł.
GrzegorzM Napisano 29 Lipca 2013 Autor Napisano 29 Lipca 2013 Nadal jest wart tych 1699 zł. to co zrobilem to wrzucilem w google te modele i w sumie za te same 4 rzeczy wyszlo mi juz ok 800 pln. balem sie ze bedzie to sprzed z 2002 roku i tylko przez wzglad na nazwe Deore chca go sprzedac ale wydaje sie ze nie ma haczyka albo jest dobrze ukryty;)
Rades Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Jeśli się zdecydujesz na kupno, to przetestuj, opisz wrażenia (no i oby rama dała rade) i daj kilka fotek do garażu - opinii o tym rowerze niewiele więc każda się przyda. A sprzedawca nie wspominał rower takiej marki się wziął? To taki podrasowany zachodni KANDS czy co?
GrzegorzM Napisano 29 Lipca 2013 Autor Napisano 29 Lipca 2013 Jeśli się zdecydujesz na kupno, to przetestuj, opisz wrażenia (no i oby rama dała rade) i daj kilka fotek do garażu - opinii o tym rowerze niewiele więc każda się przyda. A sprzedawca nie wspominał rower takiej marki się wziął? To taki podrasowany zachodni KANDS czy co? zdecydowalem sie, jutro powinien byc. opisze i podziele sie wrazeniami. dzieki za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.