Skocz do zawartości

[do 1300zł] mtb - Kelly's Viper 30 czy Unibike Mission?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem kobietą, 156 cm wzrostu, 46 kilogramów i od jakiegoś czasu planuję zakup roweru górskiego. Jeżdżę raczej po umiarkowanych terenach, około 20-25 km dziennie więc nie mam jakichś szczególnych wymagań. Ostatecznie rozważam dwa modele:

- Kelly's Viper 30 - mam możliwosć kupienia go za 1350zł, jego cena katalogowa to natomiast 1559zł http://www.kellysbike.com/pl/rowery-2013/gorskie/hardtail-26/viper-30-shadow-gold/gold#.Ue6Cxm3yZa4

- Unibike Mission - 1299zł http://unibike.pl/mission.html

Który z nich polecacie? Wiem, że Kelly's jest o tyle lepszy, że posiada kasetę zamiast wolnobiegu, ale czy to ma aż takie znaczenie przy amatorskiej jeździe? Czy są jeszcze jakieś inne różnice między tymi rowerami? (kompletnie się na tym nie znam :) )

Kolejną kwestią jest geometria obu rowerów. Do tej pory miałam okazję przymierzyć się tylko do Kellysa i pojechać nim na dłużsżą przejażdżkę i mam wrażenie, że jego rama jest zbyt "rekreacyjna", a ja jestem przywyczajona do nieco bardziej pochylonej pozycji. W celu przymiarki Unibike muszę udać się dość daleko dlatego może ktoś z Was jest w stanie powiedzieć, czy jego rama wypada podobnie, czy jest jednak nieco bardziej sportowa? Nie mogę nigdzie znaleźć opisu geometrii Unibike'ów...

Z góry dziękuję Wam za pomoc :)

Napisano

Dziękuję za wypowiedź. Niestety Krossy w moim przypadku odpadają, bo najmniejsza rama to 17, która jest dla mnie nieco za duża, a chciałabym jednak mieć możliwość swobodnie stanąć nad rowerem :)

Napisano

Czy na pewno przyjmuje się na nim bardziej sportową pozycję?

Cóż,jaką Ty przyjmiesz pozycję na tym konkretnym modelu,trudno powiedzieć.Najlepiej przymierzyć się w sklepie,ale nie wiem czy znajdziesz w Twojej okolicy sklep z takimi rowerami. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...