Skocz do zawartości

sakwy crosso czy ortlieb na wyprawe miesięczną?

matcie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, wiem, że gdzie niegdzie już był ten temat poruszany ale proszę jeszcze raz o opinię:

Które sakwy lepsze ortlieb czy crosso ?

Chce się zabezpieczyć nimi przed deszczem, ale wiadomo - ważna dla mnie jest też trwałość, zwłaszcza wszystkich zapięć i elementów montażowych.

Ważne tez jest waga - nie może być zbyt wielka. Chodzi mi o sakwy montowane na bagażnik z tył, potrzebuje tam oprócz normalnych ubran, jedzenie map itp. także śpiwór karimatę i namiot(choć nie koniecznie wszystko do samych sakw),

Co polecacie i jeśli crosso to które dry czy expert?

Ma to służyć na wyprawę raczej po asfalcie(choć czasem lekko można zboczyć na polną/lesna drogę) po rumunii Bułgarii i bałkanach

Czy obie te firmy w swoich kompletach sprzedają sakwy po 2 na boki bagażnika? czy gdzieś tez jest góra(środek)? czy ewentualnie na np. namiot śpiwór i karimatę trzeba by jakiś worek i walnąć to między sakwy na górze bagażnika?

i może najbardziej nietypowa prośba:

czy ktoś kto ma któreś z tych sakiew i mieszka w Woj. Śląskim, ewentualnie gdzieś po sasiedku może mi pokazać na żywo jak to wygląda?

bo z tego co widzę to sprzedawcy crosso są z Bydgoszczy, warszawy albo balegostoku tylko.... a jak mam wydać 400-500 zł (maks) to wolałbym namacalnie zobaczyć towar przed zakupem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...