Skocz do zawartości

[do 2000] comfort cross lub comfort trekking, wyprostowana pozycja ciała

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze roweru. Jestem amatorem, nie znam się na osprzęcie itp itd. Wiem jednak jaki chciałbym kupić rower. Chciałbym kupić sobie drugi rower (obecnie Wheeler New Yorker) z tym, że ma być komfortowy, aby pozycja ciała była wyprostowana. Jednak nie chcałbym typowo miejskiego roweru typu holenderka.

Będe jezdził głownie po asfalcie, bardzo rzadko po ścieżkach w lesie. Trasy dość krótkie do 50 km. Czasem i dłuższe z sakwami. Zależy mi na kołach 28 cali.

mój wzrost 187

waga 82

Kolega kupił sobie poniższy rower i gdy usiadłem na niego powiedziałem sobie TAK ! takiego własnie roweru szukam.

Siodełko niżej niż kierownica, wyprostowana pozycja. Fajny wygląd.

GIANT CYPRESS DX 2012  - cena tego modelu 2012 to 1749 zł, cena ostateczna to 1520 zł w jednych z hurtowni rowerowych.

Do cypressa z czasem chciałbym dokupić bagażnik do sakiew + oświetlenie.

Co o nim sadzicie?

Jednak chciałbym równiez poznać inne marki/modele o tego typu ramie i komfortowej pozycji. I tutak proszę Was o radę. Kwota do 2000 zł, ale fajnie by było kupić do 1700 z rabatami.

Zastanawiam się jeszcze nad rowerem trekkingowym z podobną rama do gianta cypress dx, dzisiaj siedziałem na mbike reis comfort

MBIKE REIS TREKKING MAN   - cena to 1899 zł z upustem ok 200 zł (sorry ale nie moge odnosnika do strony wstawic, nie wiem dlaczego, rowerk mozecie zobaczyc na strone producenta mbike w zakladce trekking)

Jednak pozycja nie była tak wygodna ja w cypressie...

Co o nim sądzicie? Lepszy ma osprzet niż giant cypress dx 2012?

Generalnie proszę Was o dobre rady i jakieś fajne propozycje innych rowerów komfortowych.

dziękuje, Maciej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...