Maciej88 Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Witam, Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze roweru. Jestem amatorem, nie znam się na osprzęcie itp itd. Wiem jednak jaki chciałbym kupić rower. Chciałbym kupić sobie drugi rower (obecnie Wheeler New Yorker) z tym, że ma być komfortowy, aby pozycja ciała była wyprostowana. Jednak nie chcałbym typowo miejskiego roweru typu holenderka. Będe jezdził głownie po asfalcie, bardzo rzadko po ścieżkach w lesie. Trasy dość krótkie do 50 km. Czasem i dłuższe z sakwami. Zależy mi na kołach 28 cali. mój wzrost 187 waga 82 Kolega kupił sobie poniższy rower i gdy usiadłem na niego powiedziałem sobie TAK ! takiego własnie roweru szukam. Siodełko niżej niż kierownica, wyprostowana pozycja. Fajny wygląd. GIANT CYPRESS DX 2012 - cena tego modelu 2012 to 1749 zł, cena ostateczna to 1520 zł w jednych z hurtowni rowerowych. Do cypressa z czasem chciałbym dokupić bagażnik do sakiew + oświetlenie. Co o nim sadzicie? Jednak chciałbym równiez poznać inne marki/modele o tego typu ramie i komfortowej pozycji. I tutak proszę Was o radę. Kwota do 2000 zł, ale fajnie by było kupić do 1700 z rabatami. Zastanawiam się jeszcze nad rowerem trekkingowym z podobną rama do gianta cypress dx, dzisiaj siedziałem na mbike reis comfort MBIKE REIS TREKKING MAN - cena to 1899 zł z upustem ok 200 zł (sorry ale nie moge odnosnika do strony wstawic, nie wiem dlaczego, rowerk mozecie zobaczyc na strone producenta mbike w zakladce trekking) Jednak pozycja nie była tak wygodna ja w cypressie... Co o nim sądzicie? Lepszy ma osprzet niż giant cypress dx 2012? Generalnie proszę Was o dobre rady i jakieś fajne propozycje innych rowerów komfortowych. dziękuje, Maciej
PjeseczeQ Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 http://www.kross.pl/pl/2013/trekking/trans-alp ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.