rupert Napisano 17 Lipca 2013 Napisano 17 Lipca 2013 Czy Korba SHIMANO FC-M131 42x34x24, która współdziała z systemem DUAL SIS będzie kompatybilna z prostymi manetkami dźwigniowymi (nie indeksowanymi)? Czy potrzebna jest tutaj wymiana manetek? Szukam korby do suportu 122.5 mm, wolnobieg 6 rz.
Mod Team Puklus Napisano 17 Lipca 2013 Mod Team Napisano 17 Lipca 2013 Każda przerzutka i każda korba nawet marsiańska będzie kompatybilna z nieindeksowanymi manetkami no chyba ze manetce np braknie linki
rupert Napisano 17 Lipca 2013 Autor Napisano 17 Lipca 2013 Każda przerzutka i każda korba nawet marsiańska będzie kompatybilna z nieindeksowanymi manetkami no chyba ze manetce np braknie linki W jakim sensie zabraknie linki? Jest opcja, że zakres pracy manetki będzie zbyt wąski, odległości między tarczami są wieksze?
BikoBiko Napisano 17 Lipca 2013 Napisano 17 Lipca 2013 "Zabraknie linki" - jakbyś za krótką zamontował - tylko w takim przypadku. Zwykłe manetki nieindeksowane pociągną każdą przerzutkę przednią. Komfort pracy jest oczywiście gorszy, ale dziesiątki lat tak się w świecie jeździło , ba nawet ścigało i było
rupert Napisano 17 Lipca 2013 Autor Napisano 17 Lipca 2013 "Zabraknie linki" - jakbyś za krótką zamontował - tylko w takim przypadku. Zwykłe manetki nieindeksowane pociągną każdą przerzutkę przednią. Komfort pracy jest oczywiście gorszy, ale dziesiątki lat tak się w świecie jeździło , ba nawet ścigało i było Komfortu pracy oczywiście wielkiego nie oczekuje, bo to oczywista oczywistość. "Jakbyś za krótką zamontował" - czyli jest taka opcja, że bedę musiał jednak zmienić linke? Myślałem, że montaż + regulacja i pójdzie na tej co mam.
BikoBiko Napisano 17 Lipca 2013 Napisano 17 Lipca 2013 Raczej nie będziesz musiał, to o lince pisane jest hipotetycznie.
rupert Napisano 17 Lipca 2013 Autor Napisano 17 Lipca 2013 Raczej nie będziesz musiał, to o lince pisane jest hipotetycznie. Okaże się. Mam nadzieję, że ten suport NECO 122,5 mm będzie pasował do tej korby, bo dedykowany jest własnie 122,5 ale shimano, a z tymi suportami to różnie bywa.
Mod Team Puklus Napisano 17 Lipca 2013 Mod Team Napisano 17 Lipca 2013 W jakim sensie zabraknie linki? Chodziło mi ze manetki nieindeksowane nie wiadomo jaką mają przekładnie, i może zabraknąć "uciągu" linki choć jest to niemal niemożliwe
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.