Dworniok Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Witam! Posiadam korbę XTR'a rocznik 2003 . Korba jest już cała zniszczona ramiona są podrapane i tak gdzieś mi się obiło o uszy że ktoś sobie odnowił korbę. I właśnie chciałem sie was zapytac czy ktoś nie wie jak można by było taki zabieg wykonać. Może ktoś ma jakieś informacje na ten temat.
Mod Team Puklus Napisano 15 Lipca 2013 Mod Team Napisano 15 Lipca 2013 Najpierw pokaż jak ta korba wygląda.
Dworniok Napisano 15 Lipca 2013 Autor Napisano 15 Lipca 2013 Identycznie jak ta w linku http://www.aukcjoner.pl/gallery/013098642-.html#I1
Piksel Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Jak rower ma służyć do jazdy to ihmo daj sobie spokój, nie warto. Namęczysz się tylko, a fajny efekt zginie po paru jazdach. Co innego, gdyby korba nie miała stalowej ośki, można by się bawić w anodowanie, ale sama polerka jest bez sensu.
Dworniok Napisano 15 Lipca 2013 Autor Napisano 15 Lipca 2013 Ale po polerce korba by od razu "odżyła'
Mod Team Puklus Napisano 15 Lipca 2013 Mod Team Napisano 15 Lipca 2013 Tak, jeno straci swój grafitowy odcień. Można ją zedrzeć do gołego alu, i wypolerować jak ja swoją http://imageshack.us/photo/my-images/88/1006694h.jpg/ i takie cuś wyjdzie. nie dużo roboty jak sie zaprzęgnie elektronarzędzia do roboty Ewentualnie znaleźć lakier o podobnej barwie pomalować i zabezpieczyć bezbarwnym. To by była renowacja na grubo
Dworniok Napisano 16 Lipca 2013 Autor Napisano 16 Lipca 2013 Tak, jeno straci swój grafitowy odcień. Można ją zedrzeć do gołego alu, i wypolerować jak ja swoją http://imageshack.us/photo/my-images/88/1006694h.jpg/ i takie cuś wyjdzie. nie dużo roboty jak sie zaprzęgnie elektronarzędzia do roboty Ewentualnie znaleźć lakier o podobnej barwie pomalować i zabezpieczyć bezbarwnym. To by była renowacja na grubo Właśnie o taki efekt mi chodziło. Fajnie to wygląda, a nie trzeba dużo pracy. Kilka godzin i jest gotowe. Długo masz już taki efekt, bo pisali że długo się nie utrzymuje taki efekt. Ale w sumie można by było to lakierem pomalować.
Mod Team Puklus Napisano 16 Lipca 2013 Mod Team Napisano 16 Lipca 2013 Teraz to że tak powiem ... nie podobna jest zdjęcie jest z przez 5 lat bodajże teraz jest zrysowana i pozadzierana, nie chce mi sie jej ponownie polerować.
Dworniok Napisano 16 Lipca 2013 Autor Napisano 16 Lipca 2013 A mógłbyś zapodać jakieś zdjęcie z teraźniejszego efektu.
Mod Team Puklus Napisano 16 Lipca 2013 Mod Team Napisano 16 Lipca 2013 Nędzne trochę bo po nocach robione ale widać że pikno się skończyło
Dworniok Napisano 17 Lipca 2013 Autor Napisano 17 Lipca 2013 A właśnie, anodowałeś ją po tej polerce. Albo zostawiłeś same amelinium? Bo ja właśnie chciałbym później tą korbę zaanodować. Podobno to wzmacnia to powierzchnię i się tak szybko nie rysuje.
Mod Team Puklus Napisano 17 Lipca 2013 Mod Team Napisano 17 Lipca 2013 No jasne ze można ale nie będę dokładał do korby która kosztowała z przesyłką 60zł heh ale pewnie i tak już twojego XTRa przejeździła Andowanie to pokrywanie powierzchni tlenkiem, który jest wiele twardszy od samego aluminium dlatego dużo wolniej sie zużywa.
Mod Team Maniak Napisano 17 Lipca 2013 Mod Team Napisano 17 Lipca 2013 Nie da się zaanodować "amelinium" jeśli ma jakieś stalowe elementy, musiałbyś demontować oś, już nie jeden próbował i dał sobie spokój. Też spolerowałem jedną 960-ke, robiłem to ręcznie, bo dreemel skonał, jest z tym naprawdę sporo zabawy, machałem prawie 2 dni mało mi ręce nie odpały. Efekt wart zachodu, co jakiś czas starczy przetrzeć pastą tępo żeby utrzymywała połysk, po roku warto powtórzyć polerowanie jeśli ma być ładnie.
Mod Team Puklus Napisano 17 Lipca 2013 Mod Team Napisano 17 Lipca 2013 Dać sie na pewno da ale będzie to bardziej pracochłonna - droższe jeżeli samemu nikt sie nie chce w to bawić.
porcelanowy Napisano 17 Lipca 2013 Napisano 17 Lipca 2013 Powitoł Jakimś wyjściem może być szkiełkowanie alu. Powierzchnia ma wtedy gładki satyn/mat (nie jest tak ostra jak po piaskowaniu), a rysy nie rzucają się tak w oczy jak na polerce.
Mod Team Maniak Napisano 17 Lipca 2013 Mod Team Napisano 17 Lipca 2013 I wtedy ew można pokryć lakierem bezbarwnym aby alu nam się nie utleniało, na polerowanej powierzchni lakier słabo się trzyma, na szczotkowanej bardzo dobrze, na pewno efekt pozostanie na dłużej i zyska na głębi, dobrym pomysłem jest lakier samochodowy (nie-nitro), nanoszony pistoletem ze sprężarki jeśli taką dysponujesz. Niestety gołe alu szybko pokrywa się warstwą tlenków, robi się "mleczne" i matowieje, świeżo szczotkowana powierzchnia jest ok ale po czasie tak samo traci na atrakcyjności jak polerowana.
Mod Team Pixon Napisano 17 Lipca 2013 Mod Team Napisano 17 Lipca 2013 A opłaca Ci się ruszać tego XTRa? Blaty do tej korby są fiufiu drogawe. Sprawdzałeś to pod tym kątem?
Mod Team Puklus Napisano 17 Lipca 2013 Mod Team Napisano 17 Lipca 2013 akimś wyjściem może być szkiełkowanie alu. Miałem, ładne ale szybko sie brudzi i ciężko wyczyścić
Dworniok Napisano 17 Lipca 2013 Autor Napisano 17 Lipca 2013 Wiem, że blaty są drogie. Ale jakbym miał od początku myśleć pod takim kątem to był wogole roweru nie kupywał na takim osprzęcie. Zastanowiłbym się czy wogóle był kupił jakiś rower
panSocjolog Napisano 17 Lipca 2013 Napisano 17 Lipca 2013 Co do zabezpieczania korby - może się komuś przyda - na angielskim ebayu jest pełno czegoś takiego jak bike protection tape. W Polsce nie widziałem, ale sprowadzenie nie powinno wyjść bardzo drogo, a korba będzie zabezpieczona przed wszelkimi zarysowaniami, a jak się folia zniszczy, to można zmienić. Do wyboru do koloru: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=bike+protection+tap&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.Xbike+protection+tape.TRS0&_nkw=bike+protection+tape&_sacat=0
Dworniok Napisano 17 Lipca 2013 Autor Napisano 17 Lipca 2013 Trochę za późno na taką folię, bo z mojej już praktycznie nic nie zostało. Cała podrapana, zdarta.....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.