Steryd Napisano 14 Lipca 2013 Napisano 14 Lipca 2013 WitamMam 22 lata, 181cm wzrostu i ważę 75kg. 85% podłoża to asfalt lub chodnik. 15% to ziemia, ewentualnie troche piachu na okolicznych wsiach, lasach i górkach pomiędzy wsiami. Rower będzie używany głównie weekendowo do 50km dziennie, oraz pon-pt do do 10km dziennie. Brdziej chyba skłaniałbym się do Crossa, chociaż na MTB też dałoby radę chyba fajnie pojeździć sobie? Moja wymagania -Rowerek aluminiowy i nowy. -Przerzutki 24-27 Jakieś pomysły? (Proszę o linki do proponowanych rowerków).Dziękuję pozdrawiam P.S. 1700zł to absolutne maximum. P.S. 2 Mój dobry bardzo kolega handluje rowerami i mógłby mi zagwarantować naprawdę dobre ceny rowerów: ROMET LIMBER KELLYS. Może jakiś model dobry z tych marek też się znajdzie?
Steryd Napisano 15 Lipca 2013 Autor Napisano 15 Lipca 2013 Prosiłbym również o argumentację dlaczego ten rower a nie inny oraz czekam na więcej wypowiedzi Dziękuję
Steryd Napisano 15 Lipca 2013 Autor Napisano 15 Lipca 2013 OdświeżamCROSS/MTB w cenie do 1700zł. Przyznam, że mało znam się na rowerach, a z wyglądu ten UNIBIKE CROSSFIRE GTS nie specjalnie do mnie przemawia. Trochę "smutny" jest. Czy rama 19' byłaby ok dla mnie? I co możecie powiedzieć o roweruch limberka?
brazylijczyk Napisano 16 Lipca 2013 Napisano 16 Lipca 2013 Prosiłbym również o argumentację dlaczego ten rower a nie inny oraz czekam na więcej wypowiedzi Dziękuję Urodziwy to ten Unibike nie jest. Wyglada jak " sprzęt " gościa z kółka różańcowego który jedzie na spotkanie w spodniach w kant spiętych spinaczem do bielizny. Lepiej przymierz się do Krossa Evado 3.0 z ramą M lub L ( ja mam 182 cm wzrostu i ważę jakieś 78-kg i bardzo komfortowo czuję się na ramie M-ce ) Powinno udać Ci się wyrwać go w tej cenie jeśli uda Ci się trochę stargować u sprzedawcy. Na minus to że nie posiada blokady amortyzatora, ale przy takim jeżdzeniu o jakim wspominasz w swoim pierwszym poście raczej tego nie odczujesz. A Evado 3.0 przy tym Unibike'u wizualnie prezentuje się jak sprzet z rodem z filmów sciense-fiction. Jak nie zależy Ci na efektownym wyglądzie roweru to bierz tego Unibike z geometrią ramy i prezencją rodem z 1995-roku.
Steryd Napisano 16 Lipca 2013 Autor Napisano 16 Lipca 2013 http://www.limber.pl/2013_bike_tiesso.phpTaki rowerek nowy mogę mieć za 1600zł w swoim mieście z gwarancją na 2 lata.Z tego co zaobserwowałem, do wymiany ma pedały na aluminiowe i trzeba by było dokupić błotniki na start.Czy byłby to dobry zakup?W ogóle co sądzicie o rowerach Limberka?
deen Napisano 16 Lipca 2013 Napisano 16 Lipca 2013 Witam, jestem nowy na forum więc wybaczcie jeśli popełnię jakaś gafę.Świetny rower, sam aktualnie szukam czegoś dla siebie. Z tego co widzę to na allegro kosztuje w granicach 2200zł, nasuwa się więc pytanie czy aż taki narzut mają sklepy rowerowe?
Steryd Napisano 16 Lipca 2013 Autor Napisano 16 Lipca 2013 Chciałbym by wypowiedział się ktoś jeszczeA co do wymiany w nim jeszcze, nie znam się na osprzęcie. No ta marka LIMBER. Zna to ktoś?
Kecaj10 Napisano 16 Lipca 2013 Napisano 16 Lipca 2013 bierz śmiało jak na ciebie to rama 19, osprzęt bardzo dobry jak na swoją cenę więc nie ma się nad czym zastanawiać a samo wykonanie b. ładne
Steryd Napisano 16 Lipca 2013 Autor Napisano 16 Lipca 2013 Dzięki za wypowiedzi Bierę tego Limberka! Pozdrawiam
deen Napisano 16 Lipca 2013 Napisano 16 Lipca 2013 Dzięki za wypowiedzi Bierę tego Limberka! Pozdrawiam Podziel się kolego wrażeniami jak już chwile pojeździsz na tym rowerze
Rades Napisano 17 Lipca 2013 Napisano 17 Lipca 2013 Limber Tiesso z tym osprzętem i ramą za 1600 nie może nie być strzałem w dziesiątkę, Witam, jestem nowy na forum więc wybaczcie jeśli popełnię jakaś gafę.Świetny rower, sam aktualnie szukam czegoś dla siebie. Z tego co widzę to na allegro kosztuje w granicach 2200zł, nasuwa się więc pytanie czy aż taki narzut mają sklepy rowerowe? Zapewne:)
Steryd Napisano 18 Lipca 2013 Autor Napisano 18 Lipca 2013 Rowerek sprawuje się bardzo dobrze, nie jest najlżejszy na świecie, ale swoje zadanie spełnia ponad 100%Domontowałem sobie błotniki Simpla Hammer. Dorzucić chcę jeszcze lampę na przód taką która będzie dobrze świeciła w terenach podmiejskich(do 100zł) oraz pedały aluminiowe, rogi i licznik(przewodowy chyba?). Jeśli macie jakieś fajne propozycje co do tych części/akcesoriów to się podzielcie proszę.
deen Napisano 18 Lipca 2013 Napisano 18 Lipca 2013 Rowerek sprawuje się bardzo dobrze, nie jest najlżejszy na świecie, ale swoje zadanie spełnia ponad 100% Domontowałem sobie błotniki Simpla Hammer. Dorzucić chcę jeszcze lampę na przód taką która będzie dobrze świeciła w terenach podmiejskich(do 100zł) oraz pedały aluminiowe, rogi i licznik(przewodowy chyba?). Jeśli macie jakieś fajne propozycje co do tych części/akcesoriów to się podzielcie proszę. Ekspertem nie jestem, póki co dobijam stary rower na którym mam zamontowany licznik przewodowy Sigma BC1009 (opcje: całkowity dystans, całkowity czas jazdy, prędkość maksymalna, średnia prędkość, czas ostatniego przejazdu, dystans ostatniego przejazdu i zegarek) zapłaciłem za niego w granicach 100zł i jestem zadowolony, ale są pewnie osoby które mają większe wymagania ode mnie i potrzebują opcje których licznik nie posiada. Co do oświetlenia to zamontowałem jakiś tani zestaw przód i tył bo w nocy jeżdżę głównie po okolicznych wioskach i w miarę oświetlonym mieście.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.