Boski86 Napisano 14 Lipca 2013 Napisano 14 Lipca 2013 Witam, problem pojawił się po rozpięciu łańcucha ( spinka shimano ) umyciu go i ponownym zapięciu. Spinka jest już lekko wygięta i wydaje mi sie że to może być problemem przeskakującego łańcucha. Nie ma to znaczenia czy używam większej siły czy mniejszej przy pedałowaniu. Dodam że przed rozpinaniem łańcucha wszystko było wporządku. Łańcuch ma ok 700 km więc wykluczam ten problem, kaseta również dobrze ciągnie. Chce sie upewnić czy to możliwe że to własnie spinka daje w dupe
mklos1 Napisano 14 Lipca 2013 Napisano 14 Lipca 2013 Chce sie upewnić czy to możliwe że to własnie spinka daje w dupe Jeżeli chodzi o efekt to być może (choć mało prawdopodobne), ale "przeskakiwanie łańcucha" może być związane z klasycznym problemem nowy łańcuch + stara kaseta lub bębenek w piaście (zapadki).
Boski86 Napisano 14 Lipca 2013 Autor Napisano 14 Lipca 2013 2i regulaminu Rozumiem problem ale jeszcze wczoraj wszystko było okej, dziś po rozpięciu i ponownym zapięciu łańcucha sie tak stało. Dodam załącznik tej spinki może to pomoże rozwiązać problem.
mklos1 Napisano 14 Lipca 2013 Napisano 14 Lipca 2013 Wymień spinkę - problem pewnie zniknie. Jest "dość" krzywa
Boski86 Napisano 14 Lipca 2013 Autor Napisano 14 Lipca 2013 2i regulaminu Tak własnie myślałem, mozesz polecić jakieś spinki których nie trzeba tak wyginać jak tą shimano ?
Mod Team Puklus Napisano 14 Lipca 2013 Mod Team Napisano 14 Lipca 2013 Rozumiem problem ale jeszcze wczoraj wszystko było okej, dziś po rozpięciu i ponownym zapięciu łańcucha sie tak stało. Taka sytuacja, nie rowerowa co prawa ale fajnie obrazująca złośliwość rzeczy martwych Kiedy dawno temu mieliśmy jechać jaszcze maluszkiem gdzieś daleko ... jakieś 300m od domu zgasł i już nie odpalił. Okazało sie ze padł rozrząd, ale małe koło zębate było niemal gładkie ... , gdzieś jej mam to mogę fotkę zrobić i to samo zdanie ... Jeszcze wczoraj normalnie działał Czyli to ze nagle przy grzebaniu zaczęło skakać nie musi być winą jednej rzeczy. Spinka faktycznie dostała po dupie, ale jeżeli to by była jej wina łańcuch przeskakiwałby tylko w jednym położeniu Po prostu kup nową, np srama i zobaczymy czy pomogło
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.