Skocz do zawartości

[Trasa] NDM - Serock

blat23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

chcę sobie zrobić przejazd ok 100km północną częścią mazowsza z Warszawy do Warszawy, pętla Estrady - Kampinos - Dziekanów - boczną przy DK7 - Czosnów - Dębina - Dk85 - most nad Wisłą - Nowy Dwór Mazowiecki - most nad Narwią - DK62 - Pomiechówek - Serock - DK61 - Zegrze Południowe - szlakiem rowerowym nad Narwią - do Kałuszyna - Chotomów - Jabłonna - Tarchomin - Most Pólnocny - Bielany

To tak bardzo oględnie. Jechałem już częściami tej trasy, ale mam wątpliwości co do odcinka NDM - Serock, z Google wychodzi mi, że jedyna droga to DK62 i do Zegrza Południowego DK61, jechaliście tamtędy? Jaki jest stan tych dróg, jakie natężenie ruchu i co tam jeździ (jaki udział TIRów), jest pobocze?

Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

fajna trasa, kiedy jedziesz?

Planowałem w tą sobotę, ale chyba będę musiał to przełożyć na za tydzień. W tą sobotę być może pojadę na rowerze w okolice Poznania, ale nie wiem jeszcze czy się na to porwę, bo wychodzi około 16h jazdy, a znając problemy nawigacyjne to wyjdzie z 18h + przerwy.

A co, chciałbyś się zabrać na tą pętlę do Serocka? Tempo pewnie będzie rekreacyjne i zależne od nawigacji/nawierzchni/pogody ale okolice 22-27kmh najprawdopodobniej, może miejscami wolniej lub szybciej, nie wiem - taki spontan :)

Napisano

Jeśli już się wybierzecie to wzdłuż DK62 nie proponuję jechać. Chcąc nie chcąc jest to obwodnica tranzytowa Warszawy więc ruch ciężarówek powyżej przeciętnej. Do tego pobocze jedynie miejscami. Lepiej z NDM pojechać drogą wojewódzką w stronę Wieliszewa, i jeśli już tak bardzo chcecie dotrzeć do Serocka to zjechać na Dębe - Jachrankę i dopiero tam wbić się na 62.

61 jest równie ruchliwa, natomiast macie możliwość jazdy dobrej jakości drogą lokalną wzdłuż krajówki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...