Skocz do zawartości

wybór roweru w trasę: Giant Terrago 1 vs kolarka (ok. 30 lat)

Ponton

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie!
jestem Mateusz, ostatnio z kolegą Jimm'em postanowiliśmy pojechać do Wiednia rowerami  :D
jesteśmy dwójką zakręconych ludzi, którzy szukają przygód.

w związku z tym, że nie znam się w ogóle na rowerach, chciałbym zapytać Was, bo przeglądając niektóre wątki widać, że naprawdę dla Was rower, to nie tylko pare rurek i linek dowożących tyłek do sklepu :D

jak już mówiłem, jedziemy w podróż. zaczynamy od Polski- kilkudniowy trip, ok 500km.
mam swójego Gianta, Terrago 1, w stanie niezbyt dobrtym (wszystko sprawdne, ale dawno nie serwisowany, do regulacji i smarowania. wyszukałem sobie odpowiednie wątki i spróbuję go ogranąć), no i kolega wyszedł z propozycją, że pożyczy mi kolarkę. Sam jeździ na takiej 30 letniej, francuskiej bodajże.
no i jako laik ciężko mi określić na czym by się lepiej jechało.
mamy zamiar robić dziennie ok 100km, na plecach plecak z ubraniami etc.

proszę, doradźcie!
z innej beczki: co ze sobą wziąć?
wiem, że Wy na takie tripy się przygotowujecie konkretnie, macie sprzęt etc, ale to ma być dla nas przygoda i tego się trzymamy ;)
tanio i wspomnieniowo ;d
Administratora przepraszam, jeśli zły dział, ale nie wiedziałem gdzie go umiejscowić :/

edit:
aaa! zapomniałem- w Giancie osprzęt fabryczny, myślę nad zmianą opon na szosowe (jeśli on będzie lepszym wyborem w trasę ;) )
no i kolejne pytanie: jakie opony?
ekonomia, możliwie tanie :P

pozdrawiam!
Mateusz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...