Igorch Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Witam Chciałby zaznaczyć ze niewiem czy w dobrym dziale umieszczam ale mam problem z amortyzatorem i kołem przednim. Problem jest taki że wkładam koło w widelec(RS Recon) zaciskam mocno "szybkozłaczką" - pare ostrych hamowań i koło widać sie przekrzywia, wiec otwieram szybkozłączke i czuć ze koło z powrotem wskakuje na miejsce. Hamulce mam Elixir R, tarcze XT 180mm, widelec Recon 120mm -siła hamowania jest duża, bo na koło wyrywa Pytanie czy też tak macie czy ja mam coś nie tak? Jaka może być przyczyna?
artex232 Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Może wymień zamykacz, czasami potrafią być badziewiaste i luzują się same z siebie.
Mod Team Puklus Napisano 7 Lipca 2013 Mod Team Napisano 7 Lipca 2013 Też tak myślę ze wymiana zacisku pomoże.
Igorch Napisano 8 Lipca 2013 Autor Napisano 8 Lipca 2013 Miałem wcześniej inny amor, co prawda też Recon, ale nie było problemu -zmieniłem koło i amor, w pierwszej chwili miałem jeszcze zacisk od starego koła i była tragedia(wysuwał sie mocno) teraz ma zacisk od tego koła oryginalny shimano M525 i jest lepiej, ale też sie wysuwa9widać ze ma on wiekszy kołnież, ale jak widać chyba tez za mały. A mogłby ktoś polecić jakiś w miare zacisk z dużym kołnierzem?
ronina Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 Wymień zacisk piasty,czym prędzej.Ten jest już uszkodzony.Miałem taką samą sytuację.Mój był lekko skrzywiony ( 0,3mm bicia osiowego-zmierzone) oraz wytarty minośród. Wymień zacisk.
Igorch Napisano 10 Lipca 2013 Autor Napisano 10 Lipca 2013 hmm dałem teraz inny zacisk od innego koła -praktycznie nowy od piasty Sram MTH-360 i sie wysówa też. Myśle jeszcze nad jedną rzeczą, a mianowicie nad srubą w piascie ona też ma te zabki, ale wyglądaja na troche przytarte - może to bardziej przez tą srube piasty od wewnetrznej strony tak popuszcza? No chyba ze mam za słabo zaciskam, moze trzeba dać na hama i będzie trzymać wtedy? hample mam ostre bo wywalają na koło przy małej sile nacisku na klamke przy amortyzatorze 120mm a propo Elixir'y R mogę polecić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.