marluk Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Cześć,Wczoraj czyściłem rower, a że mam go niedługo, bo około 2 miesiące (przejechane około 700 km), to albo wcześniej tego nie zauważyłem, albo po prostu tak było i tak ma być, ale zwrócił moją uwagę luz suportu.Nagrałem filmik, aby było widać jak jest on duży, ale mam do Was - dłużej jeżdzących i bardziej doświadczonych - czy luz jest prawidłowy, a jeśli nie to czym dokręcić, gdzie jak i co, aby nic nie zepsuć? Pozdrawiam serdecznie,Łukasz
Fenthin Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Nie mogę się dopatrzyć, czy masz podkładkę pod lewą miską, więc najpierw jedno pytanie - jaką szerokość ma mufa suportu? Zaś co do podstawowego pytania, luzu, szczególnie takiego, nie powinno być.
marluk Napisano 6 Lipca 2013 Autor Napisano 6 Lipca 2013 tutaj może będzie widać lepiej, chyba nie mam http://i43.tinypic.com/whzehu.jpg
bigos97 Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 W lewym ramieniu masz taką nakrętkę , aby ja dokręcić trzeba mieć odpowiedni klucz. Dokręć ją a luz zniknie Oczywiście najpierw poluzuj 2 imbusowe śruby w ramieniu Potem dokręć nakrętkę i dokręć śruby
marluk Napisano 6 Lipca 2013 Autor Napisano 6 Lipca 2013 No sęk w tym, że właśnie takiego klucza nie mam, więc pozostaje podjechanie gdzieś do serwisu, ewentualnie widze, że po poluzowaniu tych dwóch śrub ramieniu, mam możliwość dosunięcia go bliżej linii suportu, a tym samym zlikwidowanie tego luzu. Pytanie tylko, czy to sposób na rozwiązanie problemu.Edit: Dobra panowie. Już wiem, jak to zrobić. Po poluzowaniu ramienia rzeczywiście ta wewnętrzna nakrętka się obraca. Dokręciłem ją zapierając szczoteczkę do zębów ;p Nie wiem czy wystarczająco mocno to zrobiłem, bo bez klucza ciężko, ale będę monitorował. Jak się znowu poluzuje to podjadę gdzieś aby mi to ktoś kluczem dokręcił! Dzięki za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.