Skocz do zawartości

[ Do ~1550 MTB]

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szukam roweru MTB do około 1550 zł. Koło 26", sztywna rama z amortyzowanym widelcem.

Zależy mi na jakości roweru, jedyne co wymagam to amortyzowany widelec o przyzwoitym skoku ( i najlepiej blokadzie amortyzatora).

Jakieś propozycje?

Napisano

Spodobał mi się Northtec Sorang. Wygląda całkiem solidnie. Czy ktoś miał styczność z tym rowerem? Nie rozpadnie się po pierwszym przejeździe po lesie?

PS: Prawdopodobnie zamawiał bym go przez internet. Ma hydrauliczne hamulce i tu rodzi się moje pytanie. Czy rower przyjedzie do mnie z zalanym układem czy będę musiał sam wszystko poskładać i napełnić?

Napisano

poszukaj w strefie testów, może jest gdzieś temat Soranga. Kwestia hamulców to pytanie do sprzedawcy.

Może jednak zadzwoń do sklepów stacjonarnych w Warszawie, które sprzedają Northteca? Są takie dwa (jeden nawet masz rzut beretem od Otwocka na Wale Miedzeszyńskim), a zawsze lepiej przymierzyć się do roweru i obejrzeć go w wersji live jesli jest taka możliwość.

Napisano

Gdzie na Wale? Możesz podać konkretniej?

PjeseczeQ

W takim razie co polecasz? Preferowałbym hamulce tarczowe ( nie muszą być hydrauliczne)

Szczerze mówiąc kiedyś sporo jeździłem i się troche orientowałem, teraz już zapomniałem co do czego.... :/

Napisano

Pisałem - BE2/Level A2 na jedno wychodzi...

Nówki sensownej z hydraulikami za 1500 NIE MA.

Chyba, że takie za przeproszeniem gówno. XCT i Tourney to nie są nawet przeciętne podzespoły.

Albo dołożysz 300 zł i poszukasz Levela A3 z 2012, albo odpuść tarcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...