Skocz do zawartości

[tylna przerzutka] Nie można prawidłowo wyregulować.

Pawello12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Nie mogę poprawnie ustawić tylnej przerzutki. Miałem już kupować nową, ale stwierdziłem, że spróbuję jeszcze raz. Przerzutka może być wychylona maksymalnie pomiędzy jedynkę a dwójkę. Kiedy ustawi się ją dokładnie nad jedynką, koniec wózka jest już w szprychach. Czy da się coś z tym jeszcze zrobić, czy pozostaje już tylko wymiana?

Napisano

Witam!

Od dwóch tygodni jestem posiadaczem roweru Kross Level A4 2013.

http://www.kross.pl/...mtb-xc/level-a4

Dzisjaj zauważyłem problem z prowadzeniem łancucha w dolnym kole tylnej przerzutki. Problem polega na tym, że łancuch po około trzech pełnych obrotach pedałami przeskakuje na moment. Wygląda to tak jakby łańcuch w pewnym miejscu był uszkodzony lub źle zazębiał się o koło przerzutki. Przejechałem tym rowerem dopiero 60km. Czy możliwe jest, że przerzutka samoczynnie sie rozlegulowała. Ogołnie łańcuch porusza się płynnie po tylnym kole przerzutki z wyjątkiem tego jednego przeskoku po trzech obrotach pedałem. Nadmieniam, że próbowałem regulować śrubą oznaczoną litera H jednak bez efektu.

Z góry dzieuję za odpowiedź.

• Mod Team
Napisano

Mam nadzieję, że widać wszystko co potrzeba.

Tak, jest krzywo i nie dziwota ze nie działa. Musisz naprostować, tylko nie wiem czy hak czy wózek przerzutki albo oba.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...