pewnyktos Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Witam Mam problem z przerzutką XT. Wszystkie przełożenia wchodzą poprawnie, oprócz 2 ostatnich (9 i 10). Kiedy chcę wrzucić na 9 to wskakuje 9 i zaraz na 10. Tak samo kiedy z 10 chcę zrzucić na 9, wtedy wskakuje na 8. Wszystkie inne wchodzą i schodzą normalnie . Proszę o pomoc w tej sprawie.
Marcint96 Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Wyreguluj przerzutkę śrubą baryłkową regulacyjną H i powinno być dobrze. Teoretycznie śruba ma wpływ na odchylenie w stronę ramy na ostatnim biegu, ale praktycznie, wpływa też na dalsze przełożenia. Możliwe też że linka jest za bardzo naciągnięta, przez co przerzutka ma więcej miejca na pierwszy biegu, a brakuje go na 10 biegu. Mam nadzieje że napisałem zrozumiale Jeśli to nie pomoże, to możliwe, że zmieniarka załapała luzy, i nie przeskoczysz tego.
Rulez Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Sprawdź czy hak przerzutki jest w pionie równolegle do kasety i czy patrząc z góry nie jest przekoszony względem osi roweru.
pewnyktos Napisano 4 Lipca 2013 Autor Napisano 4 Lipca 2013 Wyreguluj przerzutkę śrubą baryłkową H i powinno być dobrze. Teoretycznie śruba ma wpływ na odchylenie w stronę ramy na ostatnim biegu, ale praktycznie, wpływa też na dalsze przełożenia. Możliwe też że linka jest za bardzo naciągnięta, przez co przerzutka ma więcej miejca na pierwszy biegu, a brakuje go na 10 biegu. Mam nadzieje że napisałem zrozumiale Jeśli to nie pomoże, to możliwe, że zmieniarka załapała luzy, i nie przeskoczysz tego. Śruba baryłkowa, to czasem nie jest ta przy kierownicy, a przy przerzutce to imbus? Ok, sprawdzę naciągnięcie. Rower jest nowy, na razie przejechane >100km. Nie był katowany więc i hak powinien być dobry.
Rulez Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Teoretycznie hak powinien być prosty, niestety w praktyce nie zawsze tak jest, nawet w nowych rowerach, ale jeśli tak trudno Ci sprawdzić ....
Marcint96 Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Nie wziąłem skrzywionego haka pod uwagę, ale też jak kolega wyżej uważam że najpierw lepiej sprawdzić tą opcję bo jest z nią najmniej zachodu, a może okazać się rozwiązaniem sprawy. PS. Tak przepraszam mój błąd... śruba baryłkowa jest to ta co reguluje naprężenie linki, Miałem na myśli śrubę regulacyjną, te 2 co są obok siebie. Jest napisane która to która.
pewnyktos Napisano 17 Lipca 2013 Autor Napisano 17 Lipca 2013 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Przepraszam że tak późno, ale kompletnie nie miałem czasu żeby z tym zrobić. Wystarczyło odkręcenie śrubki trzymającej linkę przy tylnej przerzutce i potem ponowne jej przykręcenie. Po prostu linka była za bardzo napięta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.