Skocz do zawartości

[~1200 zł do 1500zł] cross bez tarczy i amortyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Sporo jeżdżę na rowerze ale nie za bardzo oirientuję się w sprzęcie i proszę o poradę...

Jestem zainteresowany takim rowerem:

-cross

-hamulce v-brake

-bez amortyzacji

-jak najlżejszy

-jak najlepszy :D

jak dotąd znalazłem rower Author Compact http://www.author.pl/rowery/turystyczne/crossowe/cross/compact

podoba mi się ponieważ spełnia wszystkie warunki jakie wypisałem oraz waży tylko 12,4 kg więc bardzo mało

Nie znam się za bardzo na sprzęcie, czy ktoś mógłby mi napisac jakie największe wady ma ten rower? i co ewentualnie mógłbym w nim wymienic od razu na lepsze?

Napisano

Dzięki za pomoc :) podaba mi się ten z allegro, głównie dlatego że jest tani i ładny, może się nad nim zastanowie

Aktualnie posiadam rower Merida Sub 40v model 2008, a gdyby go "przerobic" na crossa czyli zmienic głównie koła i wywalic amortyzator to dużo bym zyskał na szybkości jazdy po ulicy i wadze?

Napisano

kół nie zminisz, bo w ramę 28" się nie zmieści. Możesz jedynie zmienić opony na jakieś węższe semislicki. Dodatkowo jeśli potrafisz jeżdzić na wysokich przełożeniach z niezłą kadencją to zawsze możesz wymienić korbę na 48T... lub wymienić i pracować nad kadencją ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...