Adical Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 Hey Ostatnio miałem małą sprzeczkę z bliską osobą. Spory czas temu doszedłem do wniosku, że roweru nie powinno się pożyczać, więc nie pożyczyłem nikomu swojej nowej maszynki. Tej osobie też odmówiłem. Teraz jestem trochę z frustrowany tym wszystkim. Osoba, której odmówiłem pożyczyła mi rower na dłuższy okres 1,5-2 lata, gdy sam nie miałem. Mój skradziono (gdy pożyczyłem xd) ,a jego stał odłogiem w piwnicy/pokoju - nie pamiętam dokładnie fakt ze nie był używany. Gdy spojrzeć na to pod kątem "ALE JA ROWER CI POŻYCZYŁEM” to zachowałem się jak ****. Z drugiej strony patrząc na całokształt, to ja tez tej osobie wcześniej pożyczałem (nadal pożyczam) wiele rzeczy i nie raz służyłem pomocą. Ogólna równowaga pożyczania miedzy nami nie została specjalnie zachwiana. Każdy ma coś, czego nie pożycza, lecz jest to ROWER. On, gdy był na moim miejscu mi nie odmówił. Może to trochę kwestia podejścia do sprawy i rozpatrywania, czym jest, dla kogo rower. To tak jakby swingers, nie rozumiał chrześcijanina, dlaczego nie chce się wymieniać partnerką. Teraz czuję się jakby mój rower nie był tylko mój, lecz musiał się nim dzielić z tobą osobą, wbrew mej woli. A moja wcześniejsza decyzja była błędna. Dodam ze ta osoba miała tego dnia, na czym jechać. Ma sama rower, lecz trochę mniejszy - mniej wygodny, podróż nie była też daleka. Taka przejażdżka od punktu A do punktu B i z powrotem. Jestem zły na siebie, że wdałem się w takie pożyczanie, mam teraz za swoje…. Niektórzy mówią ze rumaka i swojej księżniczki się nie pożycza dla zasady, bądź ze jest jak wieczne pióro, "układa się" pod tylko jedna osoba i ona powinna go tylko używać. Sam podpisuję się pod tymi stwierdzeniami.A wy, jakie macie zdanie na temat tej sytuacji oraz samego faktu pożyczania???Pozdrawiam Adical
Mod Team safian Napisano 3 Lipca 2013 Mod Team Napisano 3 Lipca 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.