Skocz do zawartości

[Przerzutka przód]Do kwoty 150zł

voio77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie 

Chciałbym zmienić przerzutkę przednią w swoim Krosie. .Aktualnie mam w nim  Shimano FD-TY10.Chciałbym aby była dość dobra .Jeźdzę dość dużo na wycieczki poza moie miasto.Dziennie staram się zrobić po 50km.To tylko przez okres wakacyjny.Później już będe żadziej jeździł.Jeźdzę dużo po lasach i nierównościach.Czekam na odpowiedźi.

Napisano

Skoro fabrycznie był tam Tourney to raczej napęd niezbyt wysokiej klasy.

Uważam, że Alivio w zupełności wystarczy ew. Deore.

Za 150zł można kupić XT, ale czy jest sens? Bo ja takiego nie widzę.

Napisano

To, że są dedykowane pod 9 rz. nie ma wpływu na normalną pracę w przypadku napędu 8 rz. Chyba, że jest jeszcze mniej i w dodatku wolnobieg co już było by całkiem bez sensu.

Napisano

Ma wpływ, ponieważ łańcuch w 8rz jest trochę grubszy i będzie obcierało o prowadnice przerzutki :P Sam miałem deorke pod 9rz i napęd 8, i nici z tego. 

Napisano

No to chyba jakaś wybitnie dziwna była. Kilka lat u mnie na 8 rz. pracowała bez jakiegokolwiek zarzutu LX FD-M581 też dedykowana pod 9 rz. A to tylko przykład z autopsji a gdzie to co widziałem??

Napisano

U mnie działa SLX M661 dedykowany pod 9 z 8rzędową kasetą, trochę cierpliwości przy regulacji i hula aż buczy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...