Skocz do zawartości

[stery] dobór sterów do amortyzatora

WiktorCK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

srednica wewnatrz glowki ramy to 43,8 mm, mam amortyzator z rura sterowa o śr. 26mm chcialbym to polączyć, jakie stery powinienem zakupić?
Amortyzator jest w miarę nowy wyciagnięty ze starego roweru dlatego chcialbym polączyć to w całość lecz wcześniej musiał bym wymienić rurę sterową w amortyzatorze bo była jeszcze na gwint.
Jest senst robic taki manewr? czy lepiej odpuscic i kupic nowy amortyzator? jesli tak to jaki polecicie w kwocie tak ok 400 zł (więcej nie chcial bym płacić) Moja waga to ok 85 kg a rower uzytkowany raczej rekreacyjknie, wakacyjnie, czasem w górach więcej w lasach.

Napisano

Myślę, że nie warto się bawić w wymianę rury sterowej. Jeżeli jest to amortyzator taki jak myślę to koszt wymiana z pewnością znacznie przekroczy jego wartość. 

O amortyzatorach jest już trochę tematów. Jak nie chce Ci się wszystkiego czytać to sprawdź co możesz kupić za tą kwotę a potem szukaj opinii. 

Napisano

Do główki ramy wchodzą jeszcze stery... to tak przy okazji i ostateczny wymiar nie będzie 43,8 mm. Podejdź do dobrego serwisu a na pewno pomogą rozwiązać Twój problem:)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Do główki ramy wchodzą jeszcze stery... to tak przy okazji i ostateczny wymiar nie będzie 43,8 mm. Podejdź do dobrego serwisu a na pewno pomogą rozwiązać Twój problem:)

ok, kupilem amortyzator sw7 z rura sterowa 1 i 1/8 " jakie teraz zakupić stery? takie żeby były w miarę ok? jakaś propozycja co do firmy? nie chce żeby to było najgorsze ścierowo ale tez nie coś przesadnie drogiego

Napisano

ok, kupilem amortyzator sw7 z rura sterowa 1 i 1/8 " jakie teraz zakupić stery? takie żeby były w miarę ok? jakaś propozycja co do firmy? nie chce żeby to było najgorsze ścierowo ale tez nie coś przesadnie drogiego

ktos cos doradzi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...