ravix5 Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Witam Kupiłem ten rower wczoraj i sie zastanawiam czy dobrze zrobiłem,parametry: Rama: ALUMINIOWA Widelec: AMOR. SR-SUNTOUR Z BLOK Siodło: SPORT Manetki: SHIMANO ALIVIO Przerz P: SHIMANO C-050 Przerz T: SHIMANO ALIVIO Hamulce: V-BRAKE Kaseta: SHIMANO ALIVIO Korba: SHIMANO 48Z Pedały: METAL Obręcz: WZMACNIANA ALU Piasta P: JOY TECH ALU Piasta T: JOY TECH ALU KASETA Ogumienie: CST Błotniki: WINYLOWE Bagażnik: ALU Oświetlenie P: NA BATERIE Oświetlenie T: NA BATERIE Podpórka: ALU http://tnij.org/v88m kosztowal dokladnie 1449 + dokupilem lewe lusterko i kufry.Wyszlo razem 1800. Rower wogole odebralem niewyregulowany więc na początku nie byłem zadowolony ale dziś oddałem na regulacje i wydaje mi sie że chodzi bardzo dobrze ,lekko zrobiłem ok 70 km.Rower jest dosc szybki ,jazda 20-30 km/h praktycznie nie wymaga wysiłku przy małym wietrze.Czy ktoś mógłby coś wiecej napisac na temat tego roweru ,jakieś opinie uwagi i czy to dobry wybór. Zastanawiam sie jeszcze czy nie wymienić przedniego hamulca na tarczowy bo te heble (vbrake) nie są zbyt rewelacyjne a widelec mocowanie na zaciski hamulcowe ma,więc tylko koło z tarczą + osprzet.
cienkun Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Myślę że nie przepłaciłeś jakoś i kupiłeś całkiem porządny rower. Co do hamulca, to proponuję po prostu wymienić klocki na markowe. Dobre klocki znacząco poprawią siłę hamowania. Lepsze V-ki z dobrymi klockami niż jakieś tanie tarcze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.