Seboool Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Hejka, jestem tu nowy i witam użytkowników, mam okazje kupić Krossa ale składaka dlatego wolałbym kilka opinii od Was fachowców, rower bedzie używany do zwykłej jazdy szosowo lasowo łąkowej. Rower ten jest zbudowany na ramie Kross A6 a jego parametry to: gość który go składał to maniak jak widać i odchudził rowerek do 11,5kg, napiszcie czy warto brać i ewentualnie co sprawdzić, przetestować, mam się zdecydować do piątku.
Seboool Napisano 2 Lipca 2013 Autor Napisano 2 Lipca 2013 Oczywiście że się opłaca Brałbym z miejsca Sprzedający też sie nazywa Artur To dzwonie że biore A sprawdzać coś dokładniej.
Mod Team safian Napisano 2 Lipca 2013 Mod Team Napisano 2 Lipca 2013 To czy warto, czy nie można określić jedynie znając rzeczywisty stan części - na dobrą sprawę jeżeli amortyzator jest w kiepskim stanie to zakup będzie nieopłacalny...
beardman Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Ja bym sprawdził: -ramę pod kątem pęknięć: Czy nie ma "rys" przy spawach sugerujących pęknięcia? Zwłaszcza przy mufie suportu, główce ramy i przy spawie podsiodłowym. Ewentualnymi odpryskami lakieru się nie przejmuj. Czy nie ma też wgniotów na rurkach ramy (np od spodu)? Czy rama nie jest skrzywiona? Najprościej sprawdzić zbieżność kół (czy rower zostawia jeden ślad przy jeździe na wprost) i odstęp obręczy od ramion widelca (w ramie i amorze). - amor : Czy trzyma ciśnienie? Czy nie ma luzów na goleniach (przy zaciśniętym hamulcu przednim ruszamy do przodu i do tyłu). Przy okazji sprawdzimy tak stan sterów? Czy lagi nie są wytarte i nie mają rys lub wżerów? Czy amor ugina się płynnie (a nie np skokowo lub z trzaskami)? Najlepiej to sprawdzić przy małym ciśnieniu w amorze. -koła: Czy nie są scentrowane? Czy wszystkie szprychy są naciągnięte? Czy po zakręceniu piasty kręcą się bez większych oporów i zgrzytów? I czy nie mają luzów na boki? Jaki jest stan ogumienia? -napęd; Jak są wyregulowane przerzutki? czy wskakują wszystkie biegi? Jak bardzo jest wyciągnięty łańcuch (czy ciasno opina zębatki czy może poszczególne ogniwa odstają od coraz dalszych zębów na tarczach)? Czy przerzutki nie mają luzów na sworzniach? Czy hak tylnej przerzutki jest prosty (tzn czy przerzutka tylna jest pionowo, a w zasadzie jej wózek)? Czy tarcze w korbie i kasecie nie są krzywe (po zakręceniu) i czy mają wszystkie zęby? Jaki jest stan wkładu suportu (czy nie ma luzów na boki, kręci się płynnie bez oporów i trzasków)? -hamulce: Stan klocków i obręczy (czy nie ma na nich wgniotów lub nierówności utrudniających działanie hamulców)? Oczywiście sprawdzać można dużo więcej. Ale to są takie rzeczy, które ja bym sprawdził. Jeśli rowerek jest w dobrym stanie to jak najbardziej się wg mnie opłaca? Pozdrawiam
Seboool Napisano 5 Lipca 2013 Autor Napisano 5 Lipca 2013 Wstaw zdjęcia jak kupisz to obejrzymy to cacko Rowerek już stoi w pokoju, jest piękny i można nim rzucać Ale co z tego jak za wielki O ile wielkość ramy jeszcze ujdzie to nie mam jak włożyć siodełka gdyż sztyca haczy o dwa gwinty w rurze, czy mogę ją przyciąć czy można kupić jakąś krótszą? Albo jakoś wyjąć te gwinty? Sztyca to Accent i wygląda drogo a z siodełkiem waży chyba pół kilo więc nie chcę jej obcinać. Rower rewelacja jest niesamowicie lekki, dam kilka obrazkow
LUTY123 Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 czy mogę ją przyciąć nie nie rób tego szkoda sztycy lepiej kup krótszą. Ja już miałem taki przypadek że kupiłem rower a użytkownik był mały a rama dosyć wysoka i miał ten sam problem i przyciął sztycę a ja jestem wysoki i w związku z tym sztyca jest za krótka. i co teraz kupuj sztycę wiec nie ucinaj lepiej kup drugą a tą trzymaj w szafce
Seboool Napisano 5 Lipca 2013 Autor Napisano 5 Lipca 2013 Czy macie na forum jakiś podręcznik optymalnych przełożeń Mój poprzedni rower miał 18 biegów Ide pojeździć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.