Skocz do zawartości

[900zł] Rower do jazdy po mieście oraz w terenie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim.
Szukam roweru na którym będę mógł jeździć bezproblemowo po mieście oraz po różnego rodzaju parkach, laskach itp. raczej wątpię bym jeździł dużo po górach, ale to możliwe.

Czy jesteście w stanie mi znaleźć taki rower, który by się do tego nadawał? Jestem kompletnym laikiem w tematyce rowerów, ale chciałbym zacząć jeździć o wiele więcej niż dotychczas.

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję.

Napisano

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź.

Mam jeszcze pytanie co do ramy, mam 17 lat i 184cm wzrostu. Lepiej będzie wziąć ramę 19" czy 21"?

Wypowie się ktoś na temat tego roweru jeszcze? :)

Napisano

Właśnie tutaj jest problem. Według tej tabelki powinienem wziąć 19", ale równie dobrze mogę mieć 21". Czy to będzie mi bardzo przeszkadzać jak rama będzie mniejsza?

Napisano

No cóż, Maja Włoszczowska też poleca wszystkim górala jako rower idealny do wszystkiego, ale górala do parku, serio? Myślałem, że takie myślenie jest już niemodne :)

Góral jest do świadomego (sportowego) wjeżdżania w trudny teren, a nie do leśnych ścieżek i parku, w których przypadkiem może być trochę piasku albo korzenie.

Myślę, że posiadacze crossów na forum mogą potwierdzić, że nie jest to rower nadający się tylko na płaską ulicę :)

Napisano

W tych parkach/lasach to nie ma przypadkiem sporo piachu/korzeni/dziur ?

No są, jak w każdym parku czy lesie. :D

Dlaczego ten, który poleciłeś jest lepszy? Wyjaśnisz mi to w jakiś prosty sposób?

Napisano

Zaproponowany Kands 1110 jest bardzo spoko, właściwie jest prawie dokładnym odpowiednikiem tego mojego crossa - tylko że góralem. Czyli lepszy w piachu/błocie/trudnym terenie, gorszy na betonie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...