e39 Napisano 28 Czerwca 2013 Napisano 28 Czerwca 2013 Witam. Byłem zmuszony wymienić przednią przerzutkę w moim rowerze. Dobrałem nową według minimalnej i maksymalnej ilości zębów korby, według ilości zębatek na kasecie i tp, nie uwzględniłem jednak kąta przerzutki. Stara miała kąt 66-69 a nowa ma 63-66. W ogóle nie wiem co te kąty oznaczają. Ale mam problem ponieważ nie mogę idealnie wyregulować przerzutki. Jak ją zrobię żeby dobrze chodziła na 1 przełożeniu korby to już łańcuch zaczyna trzeć o zewnętrzną cześć pałąka przerzutki przedniej przy wrzucaniu 8 i 9 biegu. Jak wrzucę na 2 blat korby to wszystko działa dobrze do momentu kiedy nie zacznę zrzucać tylnego przełożenia powyżej 3-ciej/4-tej zębatki licząc od góry,jak jadę w drugą stronę to jest okej do samego końca czyli do 9, a jak wrzucę 3-ci blat korby to jest jeszcze gorzej. Nasuwa mi się takie pytanie: Czy ja po prostu nie umiem regulować przerzutki ? Czy może to wina tych felernych kątów ?Przepraszam za chaotyczne wytłumaczenie.Pozdrawiam
Mod Team safian Napisano 28 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 28 Czerwca 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.