Skocz do zawartości

[do 1350zł] MTB. Głównie miasto

D3xt3r

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szykuje się do wymiany mojego złomu na nowy rower. Mam prawie 190cm wzrostu i ważę 80kg. Rower głównie na dojazdy do pracy ok 90% (chodnik/asfalt) sporadycznie wypady do lasu

Kands Energy 1300 http://allegro.pl/en...3321710197.html

Eurobike Aggressive http://www.domenaspo...e-0-2-2012.html

Lazaro Evolution V3 http://allegro.pl/la...3312724294.html

Najchętniej brałbym Kandsa ale wolę kupić coś bezpośrednio aby mieć serwis na miejscu, a w moim sklepie Kands kosztuje aż 1450zł :( Przebitka 300zł w porównaniu do ceny z internetu to lekka przesada. Dlatego przychylam się do Eurobike, ponieważ mieści się w ustalonym limicie i jest dostępny w moim mieście, czyli serwis gwarancyjny od ręki. U mnie w sklepie kosztuje 1300zł. Który z tych rowerów jest najgorszy, a który najlepszy?  Czy są to duże różnice? W czym się one wykazują? Jaka rama na mnie, 19 czy 21?

Napisano

Eurobike ma słaby osprzęt. Kands lub Lazaro wymiata cenowo. W jakim celu MTB do miasta? Jak już koniecznie chcesz mieć rower bardziej "sportowy" a nie plebejski treking czy mieszczuch, to zobacz Lazaro Integral lub Kands Maestro.

Przebitka 300zł w porównaniu do ceny z internetu to lekka przesada.

To nie jest lekka przesada. To standard. Jakbyś zaczął prowadzić sklep, to być zobaczył, że nie masz szans wyjść na swoje proponując z ceny Allegro. 

Napisano

W jakim celu MTB do miasta? Jak już koniecznie chcesz mieć rower bardziej "sportowy" a nie plebejski treking czy mieszczuch, to zobacz Lazaro Integral lub Kands Maestro.

MTB, ponieważ jeżdżę rowerem cały rok, łącznie z zimą. Muszę mieć grube opony, żeby się nie zabić na śniegu. Poza tym od zawsze jeździłem na MTB i jestem przyzwyczajony do tego typu roweru

Lazaro Integral odpada. Chcę coś z kasetą min 8 rzędową

Napisano

Romet Rambler,może?Model 6.0 z 2011r. możesz mieć za mniej od 1300 zł. Rama 20" powinna wystatczyć.

Wysyłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 991D za pomocą Tapatalk 2

Napisano

@@D3xt3r, Jeżeli chcesz kupić przez internet to nie ma innej opcji niż marka Kands lub Lazaro. To są najtańsze rowery na rynku na osprzęcie pełnym(!!!) Alivio - co się zwykle nie zdarza. Potem masz pustą dziurę i dobry osprzęt zaczyna się mniej więcej od 2000 PLN+. Kands/Lazaro wychodzą z tej samej fabryki - Transrower - polska firma.

Napisano

@nemo2009

Romet Rambler również nie jest dostępny w sklepach w moim mieście, a chciałbym raczej uniknąć  zamawiania roweru przez internet.

@mklos1

Czyli, że Kands i Lazaro to ten sam rower tylko pod inną nazwą?

Czy naprawdę jest tak duża różnica pomiędzy

Kands Energy 1300 http://allegro.pl/en...3321710197.html, a

Eurobike Aggressive http://www.domenaspo...e-0-2-2012.html?

Bo na Kandsa nic w sklepie nie opuści :( Czyli 1300zł za Eurobike kontra 1450zł za Kandsa. Naprawdę różnica jest na tyle duża żeby warto było dopłacać te 150zł (a przepłacać AŻ 300zł w stosunku do ceny na allegro)? Dodam, że te 150zł bardzo mocno nadszarpnie mój budżet

Napisano

No i nie wiem co mam robić :(. Nie mam zamiaru przepłacać za Kandsa 300zł, więc albo kupuje gorszego Eurobike, z serwisem na miejscu, albo lepszego Kands/Lazaro w gruncie rzeczy bez gwarancji...

Napisano

To są najtańsze rowery na rynku na osprzęcie pełnym(!!!) Alivio

Nie do końca :) Tam nie ma pełnego alivio, niemniej jednak stosunek cena/osprzęt w tych rowerach jest aktualnie nie do pobicia

Kands i Lazaro  wychodzą z jednej firmy Trans-Rower

Rowery różnią się ramą i amortyzatorem, reszta identyczna albo różnice w pierdółkach 

Napisano

Odpuść gwarancję. Coś padnie to zawleczesz go do serwisu we własnym zakresie. Chyba, że rama albo coś takiego.

No właśnie boje się co zrobić z rowerem jeśli mi rama trzaśnie, albo jak mi coś od przerzutki odpadnie albo coś się połamie. Poza tym po to kupuję nowy rower żeby mieć gwarancje.

Nie do końca :) Tam nie ma pełnego alivio, niemniej jednak stosunek cena/osprzęt w tych rowerach jest aktualnie nie do pobicia

Kands i Lazaro schodzą wychodzą z jednej firmy Trans-Rower

Rowery różnią się ramą i amortyzatorem, reszta identyczna albo różnice w pierdółkach 

A który z tych rowerów ma lepszą ramę i amortyzator?

Czy Kands albo Lazaro ma może jakieś punkty serwisowe rozsiane po kraju? Już się kiedyś nasiłowałem z przedmiotem zakupionym przez internet (przez 2 miesiące od kupna jeździł do serwisu i z powrotem, gdyby nie to że wysyłka na ich koszt to bym chyba zbankrutował)

Napisano

Rama - trudno powiedzieć, która lepsza. Różnią się wyglądem, geometria pewnie ta sama lub bardzo zbliżona, wytrzymałość pewnie też

Amortyzator - ten sam ale w Lazaro masz dodatkowo blokadę.

Z tego co się orientuję to z serwisem może być problem, najlepiej zadać pytanie bezpośrednio sprzedawcy jak ta kwestia wygląda.

Napisano

Byłem dzisiaj obejrzeć tego Eurobike i został on przeze mnie skreślony. Niestety z tego samego powodu zostały skreślone również i Lazaro i Kands :(. Powód to lipny amortyzator (ten sam typ we wszystkich 3 rowerach). Jak tylko wsiadłem na rower amortyzator już się wcisnął na ok 1/3 (nie ważę dużo bo niecałe 80kg). To jest sprawa, która mnie strasznie irytowała w starej "marketówce". Jak jadę cały czas na wciśniętym amortyzatorze to praktycznie nic on nie daje, a jak chcę podjechać pod bardzo wysoki krawężnik i porzucam przednie koło to w tym momencie amortyzator "odskakuje". Może to była wada fabryczna, ale nie miałem okazji przetestować na innym rowerze bo to była ostatnia sztuka jaka im została. Na chwilę obecną  zostały mi jedynie dwie opcje

1.Kross Hexagon x5

http://rowery.shop.pl/view/1434/

na gorszym osprzęcie i gorszym (teoretycznie), ale lepiej działającym widelcu (sprawdzałem ten rower w sklepie i amor chodził bardzo dobrze i płynnie)

2. Kupno "marketówki"...

Biorąc pod uwagę, że bez efektu usiłuję kupić rower już od 3 miesięcy, to rower z marketu staje się dla mnie coraz atrakcyjniejszą opcją

Napisano

Jak tylko wsiadłem na rower amortyzator już się wcisnął na ok 1/3 (nie ważę dużo bo niecałe 80kg)

a wie kolega co to ustawienie SAG czyli napięcia wstepnego? pewnie nie bardzo skoro takie farmazony wypisujesz ;)

Napisano

Nie mam pojęcia co to SAG. To się da jakoś wyregulować? Jak w sklepie zwróciłem na to uwagę to mi powiedzieli, że w widelcach w takiej cenie nie ma regulacji twardości

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...