LucVorenus Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Witam - to mój pierwszy post choć śledzę Was już jakiś czas. Muszę dokonać wyboru pomiędzy: Unibike Evolution 2013 cena ok. 2180 pln Kellyss Viper 60 cena ok. 1850 plm http://www.unibike.pl/evolution.html http://www.kellysbike.com/pl/rowery-2013/gorskie/hardtail-26/viper-60-night#.UcsQG71WD7w Różnica cenowa nie wpłynie znacząco na mój wybór. Czy możecie mi doradzić który wybrać, który będzie lepszy? Mam 179 cm wzrostu, ważę 92-93 kg. Jeżdżę jakieś 70% po chodnikach i szosach, 20% po polnych drogach i jakieś 10% w terenie ale lubię wtedy poszaleć. - Chcę gólrala na kołach 26. Gdybyście jeszcze mogli doradzić mi dobór wielkości ramy bo mam z tym problem choć do tej pory jeżdziłem na 19-ce, problemem jest nieco inna geometria ram przy tych ww. rowerach.
MsRIFU Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Ja bym brał zdecydowanie Unibike'a, warto dorzucić i mieć całkiem dobry osprzęt w porównaniu do komponentów Suntoura w Kellysie. Również amortyzator w Unibike powinien więcej wytrzymać, ale przy twojej wadze musisz się nastawić na to, że w późniejszym czasie mogą pojawić się luzy. Co do ramy, ja bym został przy 19''. 21'' moim zdaniem może być za duża na twój wzrost.
LucVorenus Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Napisano 26 Czerwca 2013 Oooo.... Dzięki wielkie, też korci mnie Unibike, problemem malutkim jest to, że w sklepie w którym chcę go kupić muszą go dopiero sprowadzać więć nie mogę się na nim przed zamówieniem rozsiąść czy przejechać. Mieszkam w Krakowie co prawda ale mam ten sklepik z serwisem zaraz pod nosem i jest to dużym udogodnieniem. Dlatego pomimo 3-go (na razie planowanego) roweru pytam o wielkość ramy. Mam już 7 lat 19-kę z marketu i przyzwyczaiłem się do tej wielkości ramy choć rózne rowery mają rózne geometrie. Jutro muszę podjąć decyzję i dlatego szukam pomocy na forum. - Dziękuję jeszcze raz serdecznie - plusik zasłużony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.