Skocz do zawartości

jaka rama /rower do MTB

frontr247

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

Jako ze jestem juz uzytkownikiem crossa,którym smigam do pracy,i na wycieczki(tylko asfalt),po ostatnim podgladnieciu kilku ludzi w lesie ma MTB postanowiłem że spróbuje jak to jest jesli chodzi o jazde MTB tylko i wyłacznie w terenie. Jako ze mój cross raczej sie nie nadaje...musze cos poskładac sam,oczywiscie mogłbym kupic gotowy rowerek do MTB ale..po ostatnim moich osobistych wyliczeniach wychodzi ze za te same pieniadze bede miał lepszy osprzetowo rowerek,i w dodatku sam wybiore co mi pasuje z czesci.

Jedyny mój dylemat to..rama. Otóz rower ten bedzie sluzył wyłacznie do jazdy w terenie z nastawieniem na teren cięzszy,nie po to pakuje sie w MTB zeby jezdzic po polnych ubitych sciezkach:),czy asfalcie.

Dylemat dotyczy oczywiscie wytrzymałości ramy na uszkodzenia mechaniczne. Jak tu czytam na forum to jest takich przypadków dużo,a ja swojego roweru oszczedzac nie bede..więc prośba do Was jaka rama bedzie najwytrzymalsza? Nie chciałbym ciągle biegac po serwisach albo spawac..wole cięzszą rame ale zeby było wiadomo ze wytrzyma.Kółka sie pogą rozwalic itp ale rame chciałbym solidną...oczywiscie w jakiś rozsądnych pienidzach.

Zwróciłem jak na razie uwagę na ramę Krossa level 6 jest ona dostepna za 380 zl z wysyłką..ale co do tego jak jest z wytrzymałoscią to nie mam doswiadczenia.

Mam takze dylemat co do kółek,chcialbym aby na obręcz wchodziły raczej te grubsze rozmiary opon..powidzmy 26x2.00 - 26x2,35 - tutaj także prosze o jakies sugestie ...cięzar nieistotny,liczy sie cena i wytrzymałość

Moja waga to 89 kg i wzrost 185 cm .

dzięki i pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...