Gość Zbyszek Napisano 22 Czerwca 2013 Napisano 22 Czerwca 2013 Witam. Mam mały problem jak w temacie. Do wczoraj tylna przerzutka (Shimano Acera) chodziła mi bez zarzutów, ale niestety zerwała mi się linka i musiałem wymienić na nową. Po tej wymianie nie mogę wyregulować przerzutki tak, aby chodziła prawidłowo. Idąc w górę (od najcięższej do najlżejszej) wszystko działa w porządku natomiast w drugą stronę już nie. Z 1 na 2 nie chce przeskoczyć (muszę 2 razy przełożyć manetką), od 2 do 6 chodzi płynnie (mimo iż jest przekłamanie, na manetce jest 1 bieg wyżej) i z 6 od razu przeskakuje na 8... Ręce mi już opadają, 7 poty zalewają i nie wiem co mogę zrobić. Czy jest to kwestia regulacji czy poszło coś jeszcze prócz linki... Czy to typowe zachowanie? Można to wyregulować?
Mod Team Puklus Napisano 23 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 23 Czerwca 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.